Úszás

2023.02.06. 19:43

Válogatott kiválóságok sora úszik Eger város kupájáért

Még több mint egy hónap van a hátra a 2. Eger Város Kupája elnevezésű országos versenyig, de már előzetesen többszörös a túljelentkezés.

B. Cs.

Már most borítékolható, hogy nívós verseny helyszíne lesz a Bitskey-uszoda

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Kapás Boglárka, Késely Ajna, Márton Richárd – sorolta a válogatott versenyzőket Bódi Zsolt. Az Egri Úszó Klub elnöke a március 11–12-én rendezendő 2. Eger Város Kupája országos verseny kapcsán számolhatott be arról az örömteli hírről, hogy egy tucat, a nemzeti csapatot erősítő úszó nevezett a viadalra.

A kétnapos verseny népszerűségét jelzi, hogy előzetesen többszörös a túljelentkezés. 

Egy évvel korábban is vonzotta az indulókat a Bitskey Aladár Uszodában rendezett esemény, amelyen a vietnámi válogatott tagjai, valamint Feröer-szigeteki és ukrán versenyzők is megmérették magukat. 

Válogatott névsor – Nemzeti színekben is érdekelt versenyzőként Kapás Boglárka, Késely Ajna, Mihályvári-Farkas Viktória, Burián Katalin, Sebestyén Dalma, Ábrahám Lilla Minna, Márton Richárd, Bohus Richárd, Németh Nándor, Kovács Benedek és Holló Balázs áll rajtkőre, de még pár név „bekerülhet a kalapba” –  emelte ki Török Zoltán, az Egri Úszó Klub szakmai alelnöke, egyben vezetőedzője. 

 

Ahogy tavaly, ezúttal is dr. Sós Csaba szövetségi kapitány figyelő szemei előtt zajlik majd a verseny, ahol természetesen az Egri Úszó Klub tagjai is rajthoz állnak, élvezve a hazai közönség támogatását. 

És, ha már segítség, akkor közgyűlés: a 2023-as verseny fővédnöki tisztségét Heves vármegye közgyűlésének elnöke, dr. Juhász Attila Simon vállalta el. 

A program szerint március 11-én és 12-én az előfutamokat 8.45, az időfutamokat 14.15, a döntőket pedig 17 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában