Olimpia

2023.03.01. 17:34

Gyurta Dániel nyitott, majd tüzelt Egerben

Tizenhárom országból érkezett 26 résztvevővel szerdán kezdődött Egerben a Nemzetközi Olimpiai Akadémia (EOA) szemináriuma.

B. Cs.

Gyurta Dániel egri vendégként ezúttal nem az uszodában jeleskedett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A háromnapos rendezvény megnyitóját a Kemény Ferenc Sportcsarnok Olimpiai termében tartották, ahol Gyurta Dániel köszöntötte a megjelenteket. Az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjának ezután a várban volt jelenése, ahol 15.52-kor ő adta le a díszlövést a Zászlódombról. 

A szeminárium résztvevői megemlékeztek Kemény Ferencről
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Arról már a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) főtitkára beszélt, hogy miként került Hevesbe a rendezvény.

– Az Európai Olimpiai Akadémia vezetése elismeri azt a munkát, amit mi elkezdtünk az olimpiai nevelés terén – közölte Győr Béla. 

– Szívesen vállaltuk, hogy a Közép-európai régiónak és a balkáni országoknak tartunk egy konferenciát úgy, hogy az eszmecsere helye ne feltétlenül Budapest legyen. Jómagam Egerbe jártam középiskolába és sportkapcsolatok is kötnek a városhoz, ám ettől fontosabb, hogy a Nemzetközi Olimpiai Akadémia elnöke is kiváló ötletnek tartotta a helyszínt, már csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapító tagja, Kemény Ferenc miatt is. 

Az előkészületekben sokat segített az Egri Városi Sportiskola igazgatója, Kovács Géza, aki felajánlotta a sportcsarnokot, mi meg erre rászerveztük a programokat. Megnézzük az Egri Sportmúzeumot, bejárjuk a várost és  megemlékezünk Kemény Ferencről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában