Kézilabda

2023.04.04. 12:31

Csoportbeli vetélytárstól érkezik az Eszterházy SC új edzője

A három év után nyáron távozó vezetőedző, Zsadányi Sándor helyét Algyőről érkező szakember veszi át az Eszterházy SC NB I/B-s női csapatánál.

Fenyves Balázs

Farkas József nyártól veszi át az ESC irányítását

Forrás: Eszterházy SC

Az ugyancsak a másodosztályban szereplő csongrádiak trénerével, Farkas Józseffel egyéves megállapodást kötött az egri klub. Az 1990-es születésű, vagyis Zsadányi Sándorhoz hasonlóan szintén fiatal Farkas József 2011-től dolgozik felnőtt együtteseknél. Az első jelentősebb sikert az akkor másodosztályú Szeged csapatánál érte el másod-, és kapusedzőként, amikor a 2013/2014-es évadban Marosán György segítőjeként sikerült megnyerni az NB I/B-t. Ezek után következett egy szezon az élvonalban, hogy aztán ugyanezt az utat (bajnoki cím, NB I.) járja be a páros Kecskeméten, majd Szombathelyen. 

Így jött végül Algyő, de már vezetőedzőként, ahol a nyitó idényben NB II.-es bajnoki cím került a dicsőségtablóra, hogy aztán a tavalyi, és idei bajnokságban már a másodosztályban vitézkedjen jelenlegi együttesével.

Farkas József ebből a szempontból az egriknek is ismerős lehet, ugyanis 2022 utolsó bajnokiján épp Algyőn szenvedett vereséget az egyetemista társaság, vagyis saját bőrön lehetett tapasztalni, hogy jó szakmai munka zajlik a Tisza-partján.

A női NB I/B állása
Forrás: mksz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában