Labdarúgás

2023.04.05. 14:18

Egymillió forint ütheti a markát az egyik olvasónak

Ehhez nem kell mást tenni, mint elolvasni az Oláh Tibor által jegyzett, Kaktusz szögesdróttal című regényt nyomtatott vagy elektronikus formában, és jól válaszolni a 13+1 kérdésre.

S. K.

Oláh Tibor Furé (balról) történetei minden korosztály számára lebilincselőek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az egri közéletben Furé becenéven ismert Oláh Tibor sokoldalúságát aligha kell ecsetleni. Anélkül, hogy személyének mélyebb bemutatásába kezdenénk, aktuális kirakat-termékét, a Kaktusz szögesdróttal című regényt húzzuk elő.
Furé 2008-ban kezdte papírra vetni a 15 évvel ezelőtti, Zenit Szentpétervár–Bayern München UEFA-kupa párharchoz kapcsolódó futball-élményét, amely egyszerű novellából nagyszabású regénnyé nőtte ki magát. Az izgalmas történetben végig valós és fiktív elemek keverednek. A mérkőzések megtörténtek, azonban jó néhány szereplő a képzelet szülötte. Az orosz szesztilalomtól Mathias Rust Vörös téri landolásán át az orosz oligarchák világáig színes kaleidoszkóp tárul elénk. Néhány mondat erejéig még Rettegett Iván, Nagy Péter, Nagy Katalin cárnő, Sztálin és Gorbacsov is megjelenik a regényben.

– Négyféle emberhez szól a regény – mondta Oláh Tibor Furé. 

– Akik szeretik a sportot, azon belül főleg a labdarúgást, azoknak egyszerűen alapmű. Akik szeretik a történelmet, az érdekes sztorikat, azoknak szintén nem hiányozhat a könyvespolcáról és azok se hagyják ki, akik szeretnek jókat nevetni, mert ez irányban is lőttem néhányat. Végezetül ne hagyjuk ki a fülledt, buja erotika barátait sem. Ha esetleg van olyan személy, aki mindegyik iránt érdeklődik, annak itt a tökéletes könyv.

A kiadvány pártolói közül egy Zenit-szurkoló nemes felajánlás tett: aki jól válaszol a műhöz kapcsolódóan feltett 13+1 kérdésre, bruttó egymillió forinttal gazdagodik. A játékkal kapcsolatban bővebb információ a www.kaktuszszogesdrottal.hu oldalon található.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában