Atlétika

2023.05.29. 08:16

A hevesiek junior súlylökője a válogatottság küszöbén

Az Ikarus BSE színeiben szereplő hevesi atléták a pünkösdi hétvége két napján két helyszínen álltak rajthoz.

B. Cs.

Kovács László, Detrik Balázs és Kovács Kristóf

Forrás: Hevesi Atlétika

A Budapest Open, egyben Schulek Ágoston-emlékversenyen Kovács Noel a magyar élmezőny tagjain kívül görög, román és litván gerelyhajítóval mérte össze tudását. Kovács Gyula tanítványa némileg elmaradt az előzetesen várt 73 méter körüli eredménytől. A 71,74 méteres teljesítmény az ötödik helyet jelentette a számára, ez azonban az évad második versenyén (az elsőt a hevesi dobógála jelentette) jó eredménynek számít.

A Országos Összdobó Liganapok keretében lebonyolított veszprémi viadalon a hevesieket három súlylökő képviselte. 

A felnőtt mezőnyben Kovács László 17,55 méterrel megnyerte a versenyt, míg Detrik Balázs 16,26 méterrel a harmadik helyen zárt. Kovács Kristóf az U20-as (junior) mezőnyben 15,14 méteres lökéssel diadalmaskodott. 

– Kristóf esetében azért is fontos ez az eredmény, mert hamarosan összeállítják a csehországi nemzetközi versenyre utazó magyar válogatott keretet, és idei eredményei alapján joggal reménykedhet abban, hogy bekerül a csapatba – emelte ki a HSE szakosztályvezetője, Megyeri István.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában