Motorsport

2023.05.03. 18:58

Első a parádi endurós az országos bajnokságban, az istenmezejei versenyző is dobogós lett

A KTM-Husqvarna Centrum Enduro Országos Bajnokság és Kupa első, illetve második fordulóját április 29-én és 30-án rendezték meg Pécsen. Az istenmezejei Utasi Martin és a parádi Holló Bence a leggyorsabbak között ért célba a versenyen.

HEOL

Utasi Martin a tervek szerint a bajnokság minden fordulóján megméretteti magát idén

Forrás: Beküldött

A két Heves vármegyei fiú nevét jegyzi a motorsport, ugyanis már eddig is szép eredményekkel büszkélkedhetnek.

Utasi Martin még 2022-ben a Full-Gas-Ipone Magyarországi Nemzeti Nyílt Endurocross Bajnokság és Kupasorozat 3. fordulójában, Béren szenvedett komoly vállsérülést, s bár azt a futamot még így is megnyerte, onnantól kezdve egy évig pihenni kényszerült. Az azóta eltelt időszakban a versenyző felépült és teljes erőbedobással vehetett részt az idei országos bajnokság első és második fordulóján, a II. osztályban Pécsen. 

– Egy sérülést követően, hosszú kihagyás után vettem részt a futamon. Pénteken, miután megérkeztünk, bejártuk a mért szakaszt, amelyet rendkívül tempósra alakítottak ki a rendezők. Szombaton és vasárnap is 4-4 kör várt ránk, 4-4 mért szakasszal. A szombati nap nálam a visszaszokás és -rázódás jegyében telt el, itt sikerült megcsípni a 2. helyet. Vasárnap már jobban magaménak éreztem a pályát, kicsivel gyorsabb tudtam lenni, így ezt a napot megnyertem. Két nap összetett eredménye alapján a dobogó második fokát foglalhattam el - osztotta meg portálunkkal az istenmezejei versenyző, Utasi Martin.

Utasi Martin a dobogó második fokára állhatott fel
Utasi Martin a dobogó második fokára állhatott fel (Bal oldal)
Forrás: Beküldött

Az endurozás egyik legismertebb alakja, a parádi Holló Bence ismét a dobogó legfelső fokáig húzta a gázt a murvás talajon az országos bajnokság I. osztályában. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában