MOTORSPORT

2019.02.08. 15:23

Holló Bence: hatalmas élmény magyar közönség előtt motorozni

Heves megyei versenyzőért is szoríthatunk a SuperEnduro GP terepmotoros-világbajnokság negyedik fordulójában.

S. K.

Holló Bence nem hagyott lazát a felkészülésben Beküldött fotó

Az óriási érdeklődéssel várt eseménynek szombaton 18 órai kezdettel a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

– A decemberi németországi futamot követően, alig több mint egy hónap állt rendelkezésre, hogy felkészüljek az újabb megmérettetésre – fogalmazott a 27 éves parádfürdői motoros, aki civilben erdészként tevékenykedik. – A hétvégék rendszerint motorozással, a hétköznap esték erőnléti edzéssel teltek. Lazát nem hagytam, a hétfők kivételével folyamatosan erősítettem magam. Jobbára a saját pályámon motoroztam, fagyban, hóban, hidegben, sárban, de lehetőségem adódott Szegeden és Monoron is gyakorolni, ahol kedvezőbbek voltak az időjárási körülmények.

Holló Bence nem hagyott lazát a felkészülésben. Beküldött fotó

Magyarország több mint két évtized után került vissza a sportág nemzetközi vérkeringésébe, miután huszonhárom év szünet után, 2017-ben Parádfürdő adott otthont az EnduroGP egyik futamának. Két évvel a sikeres rendezést követően ismét hatalmas megtiszteltetés érte a sportágban dolgozókat azzal, hogy hazánk világbajnoki futamot is rendezhet.

– Nagyon sokat izzadtam azért hogy jól szerepeljek – tekintett előre a budapesti futamra Holló. – Első lépésben a huszonhat induló közül a döntőbeli szereplést kell kiharcolnom, hatalmas élményt jelent magyar közönség előtt motorozni. A fináléban tizennégyen harcolunk a helyezésekért, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy minél sikeresebb legyek.

A résztvevők között ott lesz a címvédő, egyesült államokbeli Cody Webb, valamint honfitársa, a korábbi vb-győztes Colton Haaker és a hatszoros világbajnok lengyel Taddy Blazusiak. Magyar részről Firtosvári Gábor, Zsigovits Norbert és Holló Bence.

A pálya megépítéséhez csaknem 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, közel 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot szállítottak az arénába, ahol a versenyt egy nagyszabású show-val színesítik.

A motorosok Lengyelország, Németország és Spanyolország után versenyeznek Magyarországon. A vb utolsó fordulóját március 9-én, Bilbaóban rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában