Tornaóra

2023.05.19. 13:56

Erdei Zsolttal bokszolhattak a felsőtárkányi gyerekek + fotók, videó

Az egykori világbajnok megmozgatta a bokszpalántákat.

M. H.

Erdei Zsolt, Madár a felsőtárkányi iskolában

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Rendhagyó testnevelés órát tartott a felsőtárkányi diákoknak Erdei Zsolt, egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok. Dorkó Péter egri ökölvívó edző mondta el, hogy régóta jó kapcsolatot ápolnak a bajnokkal.

– Próbáljuk a sportágat népszerűsíteni olyan emberek segítségével, akik hitelesek, ilyen Erdei Zsolt is. Két órát tartott a gyerekeknek, a sportág alapjait felhasználva mozgatta meg külön az alsós, külön a felsős diákoknak – tette hozzá. A gyerekek ezáltal megismerkedhettek a boksz alapjaival, s a szervezők reményei szerint lesznek olyanok, akikkel később már az edzőteremben találkozhatnak.

Bajzátné Szántósi Mária, a felsőtárkányi iskola intézményvezetője hozzátette, Dorkó Péter kereste meg őket ezzel a lehetőséggel, melyre természetesen nyitottak voltak.

– A vele való személyes találkozás nagy öröm a gyerekeknek. 140 alsósunk és 100 felsősünk tornázott együtt a bajnokkal, nagy lelkesedéssel – mondta. Erdei Zsolt láthatólag nagy hatással volt a gyerekekre, akik előbb begyűjtötték a bajnok aláírását, s ezek után kezdődhetett a testnevelésóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában