Kézilabda

2023.05.05. 10:26

Gyöngyösi bronzérem a hazai elődöntőben

Megkezdődtek a Diákolimpia országos elődöntői, ahol a gyöngyösi fiúk bronzérmesként végeztek a hazai rendezésű régiós tornán.

T. B.

A gyöngyösiek lendületes játékával szemben nem volt ellenszerűk a mezőkövesdieknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola csapata a IV.. korcsoportos fiúk mezőnyében végzett a harmadik helyen. A házigazdák az első mérkőzésen 19–18-ra kikaptak a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium gárdájától (18–19), majd a bronzmérkőzésen 33–8-ra legyőzték a Mezőkövesdi Általános Iskolát. A torna döntőjében a budakalászi korosztályos csapatokban szereplő szentendreiek 37–23-ra felülmúlták a Debreceni Református Kollégium Általános Iskola legjobbjait. 

Gyöngyös ad otthon a lányok IV. korcsoportos régiós döntőjének is. 

A május 12-i tornán a Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ellenfele a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és a tatai Kőkúti Általános Iskola lesz.

A III. korcsoportos lányok május 9-én Hevesen találkoznak. 

Az országos elődöntőn a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola, a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskola, a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola és a békéscsabai Lencsési Általános Iskola szerepel. 

Május 8-án a III. korcsoportban a megyei bajnok Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola Szigetszentmiklóson lép pályára a Szigetszentmiklósi Bíró Lajos Általános Iskola, a Salgótarjáni Általános Iskola, valamint egy, a selejtezőből érkező ellenféllel, vagy bőcsi, vagy dombrádi iskolásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában