Vízilabda

2023.05.10. 13:07

Tigra-ZF-Eger: egy csapatra való játékos inthet búcsút

Akad aki nagyobb kihívásokat keres, míg mások a visszavonulás mellett döntöttek. A pótlásukról egyelőre nincs információ.

Sike Károly

Baksa Benedek négy év után új kihívásokat keres. Pályafutása következő állomása az OSC lehet

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az előzetes várakozásokat felülmúlva negyvenhat pontot gyűjtött az OB I. alapszakaszában a Tigra-ZF-Eger férficsapata, amivel a hetedik helyet szerezték meg Dóczi Mártonék. Az 5–8. helyért zajló rájátszás első csatáját a BVSC-vel vívták meg az egriek, az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot végül kiélezett csatában a fővárosiak nyerték.

Érdeklődésünkre a csapat vezetőedzője, Tóth Kálmán úgy fogalmazott: míg a játékosai csak szerették volna a nemzetközi kupaszereplést érő hatodik helyet, addig a BVSC akarta. Ez jelentette a legfőbb különbséget a mérkőző felek között.
Az összecsapás után egyre inkább felerősödtek azok a hangok, miszerint a nyáron jelentős átalakulás várható az együttes háza táján. 

Nem kevesebb mint hat játékos távozásáról hallani. A listán zömében meghatározó vízilabdázók neve szerepel, ami alapjaiban rengetheti meg a férfi szakágat.

A korábbi válogatott kerettag Baksa Benedek négy, Grieszbacher Márk két szezon után inthet búcsút a Bitskey Aladár Uszodának. Egyelőre a sportág berkein belül terjedő hírek szerint mindketten a bajnoki döntőbe jutott Genesys OSC Újbuda színeiben képzelik el a folytatást. 
A rosszkéz oldalon bevethető Szalai Gábor Miskolc, a center Klár Gergely Szeged felé veszi az irányt. Előbbi Egerben tanulta a vízilabdázás alapjait, pályafutás során két év szentesi kitérőt követően végig a hevesi vármegyszékhelyen szerepelt. Klár tavaly nyáron az FTC-Telekom együttesétől érkezett, de máris továbbáll.
A civil életet előtérbe helyezve döntött úgy, hogy lezárja profi pályafutását a 34 éves Kovács Gábor és a 29 esztendős Lőrincz Bálint. Mindkét  saját nevelésű játékos fontos szerepet vállalt az idei sikerekből. A maguk mögött hagyott űrt nem lesz egyszerű betölteni. 

A távozó játékosok esetleges pótlásáról egyelőre nincs konkrét információ, mint ahogy arról sem született még döntés, hogy a következő idényben is Tóth Kálmán irányítja-e a férficsapat szakmai munkáját.

Az MVLC ellen a hetedik hely a tét


 

A 2022/23-as bajnoki rájátszás utolsó megmérettetését május 17-én kezdi a Tigra-ZF-Eger férficsapata. A PannErgy Miskolci VLC elleni, az egyik fél második győzelméig tartó párharc a hetedik helyről dönt. Az egriek a jobb alapszakaszbeli helyezésnek köszönhetően hazai medencében kezdenek.
Az alapszakaszban a Miskolc elleni hazai vereség (8–10) volt egyik kiváltó oka annak, hogy Gólya Noelék lépéshátrányba kerültek a BVSC-vel szemben, ami a rájátszásban kiütközött. A borsodiak vendégeként decemberben simán, 13–5-re nyertek Tóth Kálmán edző tanítványai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában