Labdarúgás

2023.06.18. 11:29

Az Eger SE és a DVTK kapusa 43 éve elcserélt mezt adott ajándékba Barcelonában

Féltve őrzött ereklye került új helyre, méghozzá Spanyolországba az egykori NB I.-es kapus jóvoltából.

B. Cs.

Szabó László (jobbra) féltve őrzött kincset adott át

Forrás: Beküldött fotó

Az 1980. szeptember 3-án rendezett Diósgyőr–Celtic KEK-mérkőzést (2–1)  követően mezt cserélt egymással a két csapat kapusa. A DVTK hálóőre a skót gárda 80-szoros ír válogatott portásával, Patrick Bonnerrel váltott trikót. Az NB I.-ben 163 alkalommal szerepelt Szabó László egészen idáig őrizte az emlékezetes ruhadarabot. Aztán megvált a hosszú ujjútól.

– Ennek a meznek, itt lesz a legjobb helye – indokolta a döntést Szabó László, majd átnyújtotta a trikót a Barcelonában található magyar étterem tulajdonosának. 

A Futballárium Barcelona Pub vezetője, Büki Péter nagy örömmel fogadta az ereklyét, amely immár több mint 100 eredeti mez és több mint 400 sál társaságában várja a vendéglátóhelyre betérőket.

– Köszönjük, hogy méltónak tartottál minket eme ereklye kiállításához. Köszönjük az irántunk tanúsított szereteted, tiszteleted. Megígérem, hogy személyesen dedikáltatni fogom a mez egykori gazdájával Patrick “Pat” Bonnerrel – közölte Büki Péter a Futballárium közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában