Birkózás

2023.06.23. 13:31

Az egri birkózó lány izgatottan várja a spanyolországi Eb-t

Huszonhét fős, meglehetősen erős magyar válogatott vesz részt a spanyolországi Santiago de Compostelában hétfőn kezdődő U20-as Európa-bajnokságon. Az Egri VSI-KIMBA kiválósága, Osváth-Nagy Noémi a 72 kilósok között lép szőnyegre.

S. K.

Osváth-Nagy Noémi harcra kész

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A teljes csapattal induló hölgyek között mindössze két olyan sportolónk akad, aki pályafutása során nem nyert még érmet utánpótlás-világversenyen. A kadétok között világbajnoki és Eb-bronzérmes Osváth-Nagy Noémi tavalyi vállsérüléséből felépülve remek formába került. Májusban megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét majd az U20-as bajnokságon is a dobogó legmagasabb fokáról fogadhatta a gratulációkat.

– A négyhetes felkészülés utolsó szakaszában már kevesebbet edzettünk, a hangsúly inkább a pihenésen volt – osztotta meg Osváth-Nagy Noémi, aki csütörtökön kezdi meg szereplését a kontinestornán.

 – A mezőnyt nagyjából ismerem, sokukkal már birkoztam is idén. Úgy gondolom, ha fejben kellően koncentrált leszek, akkor sikerülhet az érem, de természetesen mindenki képes meglepetést okozni. Furcsa lesz, hisz nekem a tavalyi év kimaradt a műtét miatt. Ez lesz az első világversenyem a junior korosztályban, úgyhogy izgatottan várom mit leszek képes.

– Szépen fejlődik a női birkózásunk, nagy potenciál rejlik ebben a generációban. Talán állíthatjuk, tőlük várhatjuk a legtöbbet Spanyolországban. Mindenképp érmeket remélünk tőlük, aranyat, akár aranyakat – fogalmazott a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója, Bácsi Péter.

Az U20-as Európa-bajnoksággal kapcsolatban azt is érdemes megemlíteni, hogy az U17-es kontinensviadallal ellentétben az orosz és fehérorosz sportolók itt feltehetően nem indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában