Triatlon

2023.06.01. 10:32

Az elmért táv sem okozott gondott Egri Futó és Triatlon Klub tagjainak

A Gyékényesen rendezett eXtremeMan rövid és sprint távú országos rangsoroló versenyen az Egri Futó és Triatlon Klub képviseletében Tymcyna Péter a sprint, Lajszner Attila pedig a rövid távon állt rajthoz.

B. Cs.

Tymcyna Péter és Lajszner Attila ezúttal is nagyon odatette magát a versenyhez

Forrás: Egri FTK

A Gyékényesi-tóban történt úszásnál engedélyezték a neoprém ruha használatát, mivel a vízhőmérséklete még csak 20 Celsius fokos volt – szerepel a klub beszámolójában. A kerékpározás és a futás teljesen nyílt pályán zajlott és a mintegy 30 Celsius fokos melegben az erős UV-sugárzás ütősen hatott az indulókra. 

A rendezvény sajátosságaként futásból a versenyzők „repetázhattak”, mivel sprint távon 5 kilométer helyett 5,85 kilométert futottak, rövid távon pedig 10 kilométer helyett, 11,7 kilométert. A célban a rendezők külön elnézést kértek mindenkitől a túlmérésért...

A sprint táv (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5,85 kilométer futás) szenior I. kategóriájában Tymcyna Péter a második helyen ért célba 1:22:48 órás idővel. A rövid táv (1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározási, 11,7 kilométer futás)  szenior II. kategóriájában Lajszner Attila szoros versenyben az 5. helyen futott be 2:43:48 óra múltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában