Bádogos

2023.06.07. 17:30

Biharig elér az egri futsalos, Melinda hírneve

Óriási népszerűségnek örvend Hajdú-Bihar vármegye egyetlen női bádogosa, aki nem mellesleg Egerben, az NB II.-es női csapatban futsalozik.

HEOL

Pozsgai Melinda a kétkezi munkát sem veti meg

Forrás: Haon.hu

Nem akármilyen életutat tudhat maga mögött Pozsgai Melinda, aki sorban kapja a munkákat Hajdú-Bihar Vármegyében. A nő bádogosként keresi a kenyerét, a mesterséget annak idején apjától leste el, és mára olyan népszerűségre tett szert, hogy szinte mindennap van valami tennivalója - írta meg a Ripost a Haon.hu nyomán.

Pozsgai Melinda Budapesten kezdte el kitanulni a mesterséget, ám a szakmát valójában gyermekkorától kezdődően, az ugyancsak bádogos édesapja mellett tanulta meg. Négyen testvérek, mindannyian lányok, és ő viszi tovább a család hagyományos szakmáját. Ő az egyetlen női bádogos Hajdú-Biharban, de talán a Tiszántúlon is.

A család, ha nem is könnyen, de elfogadta, hogy Melindának olykor nehéz fizikai munkája van. Kezdetben biztatták, mostanság pedig már elismeréssel beszélnek róla. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy a mára keresett vasipari szakemberré vált Berettyóújfaluban. Az erkölcsi és az anyagi megbecsültség hiányára nem is panaszkodik, és a szakmájából adódó fizikai megterhelésre sem. Ha végképp nem bírja, akkor mindig van, aki a segítségére siet.

Szerszámokban sincs hiánya Melindának: hajlítógép, fúrók, ollók, minden, ami a munkájához szükséges, rendelkezésére áll.

– Most a kerítést csinálom, holnap megyek egy családi házhoz, úgyhogy van munka bőven. Kaptártetőket készítek a közeljövőben, 30 darabot, tehát folyamatosan van munkám - mondta el a Haonnak Melinda.

– Amúgy van látványosabb része is a munkánknak. Például egy ilyen, komplett kerítésfedést elkészíteni, vagy a különböző burkolások, azok elég mutatós dolgok – hívta fel a figyelmet.

Melinda egyébként arról is beszélt, hogy Egerben játszik az NB II.-es futsal-csapatban kapusként, de horgászni is nagyon szeret. Fiús sportokat űz, s szavai szerint fiús a beállítottsága is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában