Búvársport

2023.06.21. 22:06

Egyéni csúccsal kezdett a junior vb-n a gyöngyösi búvárúszó

Kairóban szerdán kezdődött a 18. CMAS junior uszonyosúszó-világbajnokság, ahol Mátrai Erőmű Búvárklub három indulóval képviselteti magát.

B. Cs.

Varnyu Anna, Kovács Megyer és Fügedi Réka

Forrás: Mátrai Erőmű BK

Az egyiptomi esemény nyitó napján Varnyu Anna 100 méter gyorson, egyéni csúccsal a 6. helyen végzett. Kovács Megyer (400 méter felszín) a 10., míg Fügedi Réka (100 méter felszín) a 19. helyen zárt. 

A vb-n 13 fős magyar válogatott szerepel, öt férfi és nyolc nő képviseli az ország színeit a világversenyen, amelyen az orosz sportolók is indulhatnak a Búvár Világszövetség (CMAS) zászlaja alatt.

– Bízunk abban, hogy több döntős helyünk lesz, és éremszerzőket is ünnepelhetünk Kairóban, emellett váltóban is vannak dobogós reményeink – mondta Szabó László válogatott edző a szombatig tartó versenyről a távirati irodának.

A magyar csapat tagjai

Fiúk: Kovács Megyer, Décsei Marcell, Wórum Regő, Mozsárik Levente, Mayer Dávid
Lányok: Szabó Flóra, Fügedi Réka, Horpácsi Hanna, Szili Ágnes, Varnyu Anna, Németh Nóra, Turucz Zoé, Szabó Száva Hargita

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában