Klubélet

2023.06.23. 19:46

Éremeső Füzesabonyban, négy sportág képviselőit jutalmazták

A 2022/2023-as szezonban érmet szerzett sportolóit köszöntötte a Füzesabonyi SC vezetősége. A helyi Közösségi Házban tartott ünnepi eseményen négy sportág képviselői kerültek fókuszba.

S. K.

A Füzesabonyi SC büszke a sportolóira, akik a nehéz helyzetben is helytálltak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A rendkívüli nehézségek ellenére ismét sikeres évet zárt a Füzesabonyi Sport Club. Az öt szakosztály mintegy 400 sportolója szép eredményekkel öregbítette a város hírnevét úgy, hogy az egyesület sportolóinak 80 százaléka utánpótlás korú – kezdte szavait az FSC elnökségi tagja, Petővári József, majd külön kitért a szakosztályok értékelésére.
– Az asztaliteniszezők úgy szereztek bronzérmet a vármegyei I. osztályú bajnokságban, hogy a csapat otthonául szolgáló Remenyik iskola tornatermét korábban a Covid-helyzet majd az energiaválság miatt nem használhatták, ami alaposan megnehezítette a felkészülést és a versenyzést – folytatta. – A gárda a labdarúgó-szakosztály klubtermében tartotta az edzéseit, a bajnoki mérkőzéseket pedig kivétel nélkül idegenben játszotta.
Az egy fős atlétika-szakosztály kapcsán Juhász Sándor ultrafutó teljesítményét méltatta.
– Kimagasló eredményeit hosszan lehetne sorolni, amelyek között számos jótékonysági futás is szerepel. Teljesítményével nemcsak az egyesület, hanem a város hírnevét is öregbítette. Az első félévben 180 edzés és 2600 lefutott kilométer önmagáért beszél – fogalmazott.

A kézilabdázók a Teleki Blanka Általános Iskola csarnokának elhúzódó felújítási munkálatai miatt az egész szezonban idegenbe kényszerültek. Elhangzott: az ebből fakadó plusz költségek mintegy 20 millió forinttal terhelték meg az egyesület költségvetését.
– A nehézségek ellenére a szakosztály ismét sikeres évet zárt, hiszen a II. osztályú U14-es lánycsapat arany-, az NB II.-es felnőtt női együttes ezüst-, míg a III. osztályú U18-as fiú gárda bronzérmesként fejezte be a bajnokságot. Szeretném megköszönni a játékosok, az edzők és a technikai személyzet munkáját és nem utolsó sorban a szülők segítségét, hogy ebben a kimondottan nehéz helyzetben is helytálltak – mondta Petővári.
Az elmúlt évben a legnagyobb változás a labdarúgó-szakosztály életében történt. Az Erőss út Kft. érkezésével tőkeerős szponzor állt a csapat mögé, és jelentős infrastruktúra fejlesztés kezdődött. 
– A felnőttcsapat sok év vegetálás után a 2022/23-as szezonban az utolsó fordulóig versenyben volt a Heves vármegyei I. osztályú bajnoki címért, amit végül nem sikerült megszerezni. A gratuláció ennek ellenére jár az együttesnek, amely továbbra sem tett le arról, hogy mielőbb kiharcolja az NB III.-ba jutást. Az utánpótlás is folyamatosan bővül, miközben az U16-os fiú csapat Neuschel Csaba edző vezetésével magabiztosan nyerte meg a megyei bajnokságot – fogalmazott a sportvezető, majd hozzátette: köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki valamilyen formában segítette az FSC működését, mert bebizonyosodott, hogy összefogással a nehézségek legyőzhetők.
Az eseményen jelen volt a Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is, aki megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte a szülőket és a sportolók körül dolgozó szakembereket, támogatókat, hangsúlyozva, hogy nélkülük ezek a sikerek vélhetően nem születtek volna meg.
– Az FSC meghatározó egyesület a közösségi élet szempontjából, ami jövő egyik fontos pillére. A sport jellemformáló tevékenysége, sok területre kihat, erősíti, nemesíti az embert. A sportolók sikereikkel példaképek lehetnek a társaik számára – jelentette ki a politikus.  

A díjazottak

Füzesabonyi SC asztalitenisz csapata a vármegyei I. osztályban 3. helyezést ért el
A csapat tagjai: Hidvégi Viktor, Petővári Attila, Tóth Szilárd, Molnár Zoltán, Sztakó István

Juhász Sándor, az FSC ultrafutója

Agrár-FSC lány kézilabda-csapata a II. osztályú U14-es bajnokságban 1. helyen végzett
A csapat tagjai: Antal Alexandra, Antal Szonja, Endrődi Lara, Gál Luca, Kerekes Gréta, Korponyi Amina, Nagy Janka, Oláh Jázmin, Oláh Mira, Oláh Panni, Perge Panna, Tasi Nikolett, Vollai Liliána, Szegő Vivien
Edzők: Gyöngy Márió, Ludvig-Tittza Kitti

STAVMAT-Füzesabonyi SC felnőtt női kézilabda-csapata 2. helyen végzett az NB II. Északkeleti csoportjában
A csapat tagjai: Bocsi Szonja, Czakó Gréta, Dohány Vanda, Halmai Mónika, Kállai Gabriella, Kriston Nikolett, Lányi Gabriella, Ludvig-Titze Kitti, Menyhárt-Hanusz Boglárka, Molnár Nikolett, Nagy Liza, Nagy Luca, Sattmann Julianna, Szentkeressy-Kovács Renáta, Tamás Csenge, Tóth Dorina, Valent Szonja, Végh Lolita
Edzők: Gyöngy Márió, Tamás Tamás, Valyon István

A Karaván-Füzesabonyi SC fiú kézilabda csapata 3. helyen zárt a III. osztályú U18-as bajnokságban
A csapat tagjai: Bánik Balázs, Besenyei Gábor, Bocsi Péter, Für István, Győri Ádám, Kovács Bálint, Máté Péter, Mészáros Ádám, Pál Gábor, Szabó Balázs, Szabó Bálint, Szabó Márton, Tóth Szabolcs, Vereb Zsolt, Veres Máté, Zsidó Kristóf
Edző: Bánik Roland

Erőss-út-FSC fiú labdarúgó csapata az U16-os vármegyei bajnokság Keleti csoportjában az 1. helyen végzett
A csapat tagjai: Fazekas Gergő, Berki Attila, Bódi Zétény, Csömör Kevin, Kotta Viktor, Rákosi Bálint, Rostás Iván, Kiss Ádám, Lovas Botond, Burai Antónia, Dudás Dusán, Poczok Milán, Nagy Roland, Kémeri Zsombor, Szabó Péter, Papp Dávid, Trunger Csaba, Tóth Róbert
Edző: Neuschel Csaba

Füzesabonyi SC-Erőss út felnőtt csapata a Heves vármegyei I. osztályú bajnokságban 2. helyen végzett
A csapat tagjai: Jaksi Attila, Szalay Martin, Farkas Krisztián, Debreczeni Dávid, Vajda Ákos, Antal Zsolt, Baji Ádám, Németh Attila, Rarócz Ákos, Pataki Viktor, Kaló István, Sebe Attila, Sebe Márk, Kálmán Richárd, Bocsi Patrik, Rácz Dominik, Szabó Ákos, Szőllősi Ferenc, Nagy László, Juhász Vince, Gere Dániel, Nagy Gergely, Tajti Bálint, Kaló Ádám, Fejes János
Edzők: Bódis Barna, Bocsi Zoltán, Nagy Endre
Technikai vezető: Juhász Andrásné

A Diákolimpián eredményesen szerepelt sportolók

ASZTALITENISZ
Leány III-IV. korcsoport: Berta Boglárka
Leány V-VI korcsoport: Németh Kata
Edző: Petővári Attila

KÉZILABDA
Endrődi Lara, Gál Luca, Korponyi Amina, Oláh Mira, Oláh Panni, Perga Panna, Prokai Panka, Vollai Liliána
Edző: Gyöngy Márió

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában