Röplabda

2023.06.13. 09:34

GYRSE: az utánpótlás került előtérbe

A 2022/2023-as szezonban 21 mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg a Gyöngyösi RSE férfi csapata, amely az utolsó, 9. helyen zárt az NB II-es pontvadászatban. A gyengébb szereplés okairól a mátraaljaiak szakosztály-vezetőjét, Farkas Lászlót kérdeztük.

S. K.

Farkas László (középen) nagy munkát végez a sportág érdekében

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Nem az eredményeket hajszoltuk, sokkal inkább arra fordítottunk figyelmet, hogy a klub kötelékében pallérozódó mintegy 160 gyereknek megtaláljuk a helyét és hosszú távon megalapozzuk a jövőjüket a sportágban – jelentette ki Farkas László. – A felnőtt csapat eredménykényszer nélkül röplabdázott, tavasszal már az edzésszámokat is csökkentve, hogy az utánpótlás csapatok a megnövekedett rezsiköltségek ellenére se szenvedjenek hátrányt.
A GYRSE az 6–9. helyért zajló rájátszás utolsó, szombathelyi fordulójára már nem utazott el, az okokról a szakember így fogalmazott:
– Többször is jeleztük, hogy a ballagás és az érettségi vizsgák miatt nem lesz jó a kijelölt időpont és kértük annak módosítását. Sajnos ez nem történt meg, mi pedig nem rendelkezünk annyi felnőtt játékossal, hogy kellő létszámban képviselhettük volna a klubot – jelentette ki Farkas László. 
A gyöngyösiek továbbra is az utánpótlás-nevelést helyezik előtérbe, ennek érdekében a GYRSE szerződést hosszabbított Daniel Oraveccel. A szlovák szakember a 2023/2024-es szezonban is utánpótlás-vezetőedzőként dolgozik a klubnál. A mátraaljaiak az elmúlt szezonban hat korosztályos csapatot versenyeztettek, s ez a szám eggyel bővülhet az új szezonban.

Júliusban indul a strandröplabda bajnokság
Idén is helyet kap a nyári programban a már hagyományos strandröplabda bajnokság, amelynek első fordulóját július 1-én rendezik a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén. A további játéknapokat július 29-én és augusztus 19-én tartják. Újdonság, hogy a felnőtt női és férfi páros kategóriák mellett idén utánpótlás játékosoknak külön 3 fős mix kategóriát is indítanak a szervezők. A mix kategóriában csak 2005 vagy később született játékosok szerepelhetnek, és egy csapatban legalább 2 lánynak kell lennie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában