Atlétika

2023.06.04. 21:46

Sarudon bronzos helyig jutott a füzesabonyi ultrafutó

Négy távon (7 km, 14 km, 21 km, 28 km) várták az indulókat a 6. Tisza-tavi Prohuman Jótékonysági Összefutásra. A sarudi viadalon a füzesabonyi Juhász Sándor harmadik helyen végzett a leghosszabb versenyszámban.

B. Cs.

Juhász Sándor (jobbra) jövőre is ott lesz a Tisza-tavi viadalon

Forrás: Beküldött fotó

2 óra 2 perc és 45 másodperc. Juhász Sándor ennyi idő alatt teljesítette a 28 kilométeres távot, ami a bronzmedált jelentette számára. A Füzesabonyi SC ultrafutójának fázósan kezdődött a reggel a Tisza-tónál, ám a gáton gyorsan melegedett az idő. 

– A rajt után próbáltam tartani a lépést Molnár Ferivel és Reichsmann Gabival – magyarázta Juhász Sándor.

– Kisköréig jóleső hátszél segített jó tempóban futni, ott még nem sokkal magam előtt láttam őket. Aztán visszafelé óriási szembeszél nehezítette a dolgunkat, akkor meg sem próbáltam őket utolérni. Az időeredménnyel elégedett vagyok, nem hittem volna, hogy a májusi versenyek után így sikerül ez a nap.

Juhász Sándor tökéletesen szervezett versenyt hagyott mögött, ahol 3,5 kilométerenként – bőségesen ellátott asztalokkal – frissítőpontok várták a résztvevőket, futás után pedig ebédelni lehetett. Jövőre ismét biztos pont lesz a versenynaptárában a sarudi viadal.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában