Sportelismerés

2023.07.03. 18:30

A Heves vármegyei nagykövet futónak a díj önmagában is csoda

Négy sportoló és egy sportvezető szerepelt a Heves Vármegyei Közgyűlés 2022. évi kitüntetettjei között. Mindez alátámasztja, hogy ezen a területen szűkebb hazánk továbbra is jelentős értékekkel rendelkezik.

Bódi Csaba

Szivós Orsolya támogató családja díjának is tartja az elismerést

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Számomra azért nagyon megtisztelő ez az elismerés, mert mást látott erre méltónak, a díjra dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés Elnöke jelölt – mondta a Heves Megye Nagykövete (2022) címet átvett Szivós Orsolya futó, futó nagykövet, fitnesz- és testépítő edző. 

– Nagyon nagy öröm, ha mások észreveszik és elmondják, hálásak valamiért, amit tettél értük, vagy a közösségért. Az az emléklap és a plakett, amit kaptam, a legszebb helyet kapja az otthonom polcán, hogy mindig emlékeztessen rá, másoknak is fontos az az érték, amit próbálok közvetíteni mindennap. Ez a díj számomra maga a csoda, jómagam és támogató családom csodája.

Az egri Egészségműhely SE versenyzője 2015-ben hobbiból kezdett futni, ám ez hamar a szenvedélyévé vált. Több neves futóverseny rendszeres résztvevője, ahol újra és újra kiemelkedően teljesít.

– A futásban nemcsak a szorosan értelmezett sportot látom, a teljesítmény mellett fontosnak tartom a társadalomban megnyilvánuló közösségépítő, másokat támogató szerepét is – emelte ki a nagykövet. 

Ugyancsak ezt az elismerést vehette át dr. Sós Csaba. Az Egerben született orvos, mesteredző, egyetemi tanár úszóként Európa-bajnoki bronzérmet és világbajnoki ötödik helyezést ért el. 1990-től a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, 2017. január végétől a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A kitüntetett előadásai, baráti beszélgetései során büszkén idézi fel egri gyökereit, a városban eltöltött éveket, az egri úszósport sikereit és a benne rejlő lehetőségeket. A legendás Széchy Tamás tanítványaként már úszópályafutása során is figyelemre méltó eredményekkel büszkélkedhetett, többek között többször volt magyar bajnok, háromszor vett részt olimpián.

„Dr. Sós Csaba életpályája során olyan országos és nemzetközi hírű elismerést vívott ki, amely érdemessé teszi a Heves Megye Nagykövete cím viselésére” – szerepel a méltatásában.

Az év Heves megyei sportolója (2022) címet az egri nevelésű, jelenleg az FTC-ben vízilabdázó Lugosi Csongor és a Hatvani Thai Box Klub válogatott versenyzője, Laska Bence érdemelte ki. A pólós nem volt még 15 éves, amikor a 2020–21-es sportszezonban a ZF-Eger csapatában bemutatkozhatott a vízilabda OB I.-ben.

A vízilabdázó Lugosi Csongor a korosztályos-válogatott alapembereként is sorra szerzi az érdemeket Archív fotó
Forrás: Lénárt Márton /Heves Megyei Hírlap

A fogyatékkal élő sportoló kategóriában Dumity Richárd vehette át a díjat a  Vármegyeházán tartott rendezvényen. A mátrafüredi monosíző túljutott az első parasí-világbajnokságán, majd óriási sikert jelentett, hogy egyetlen magyar versenyzőként rajthoz állhatott a 2022-es pekingi téli paralimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában