Forma 1

2023.07.19. 16:53

Alonso húsz év után győzne ismét a Hungarororingen

Az idei Forma-1-es idény egyik meglepetésembere az Aston Martinnal versenyző spanyol Fernando Alonso, aki folyamatosan szállítja a dobogós helyezéseket.

Heol.hu

Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője

Forrás: MTI

Fotó: David Davies

Igaz nagydíj győzelmeinek számát még nem tudta gyarapítani. A harminckétszeres futamgyőztes utolsó győzelmét tíz évvel ezelőtt Spanyolországban, az elsőt pedig húsz éve, éppen a Hungarororingen aratta.

Az akkor 22 éves Alonso nem számított favoritnak, de megszerezte az első rajtkockát, a verseny elején pedig kihasználta, hogy ellenfeleit feltartja a Jagurral versenyző Mark Webber.

 Így a verseny elején kiépített előnyét a végén már csak be kellett osztania. Ha a spanyol versenyző szeretné megnyerni a vasárnapi, 38. Magyar Nagydíjat, akkor hasonló bravúrra lenne szüksége. Az idei év valamennyi versenyét uralta a Red Bull csapat, elsősorban Max Verstappen, aki tíz futamból nyolcat megnyert. A Hungarorigen azonban sokszor felborul a papírforma.
Két éve például az Alpine-nal versenyző Esteban Ocon szelte át elsőként a célvonalat. 

Ha Fernando Alonso győzni tudna a Hungaroringen, akkor minden idők hetedik legidősebb futamgyőztesévé válna, hiszen a verseny után pár nappal ünnepli negyvenkettedik születésnapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában