Strandlabdarúgás

2023.07.25. 21:32

Bodon PFC: Róma után irány Barcelona a testvériség jegyében

A pétervásárai székhelyű Bodon PFC csapata is pályára lépett a Rómához közeli Ostia Kursaal Village strandján rendezett tornán. A klub elnöke ezenkívül részt vett az Olasz Olimpiai Bizottság képviselőjével tartott egyeztetésen, majd beszámolt egy újabb nagy kihívásról.

Bódi Csaba

A Bodon PFC csapata nemzetközi mezőnyben szerepelt

Forrás: Bodon PFC

Olasz, pakisztáni, indiai, román, haiti és néhány afrikai csapat társaságában rúgták a bőrt a homokban a Bodon PFC játékosai (Forgó Zsolt, Molnár Zsolt, Bodon Péter, Forgó Levente, Györe Ádám, Nagy Attila) a Ferences Mária Liga (Lega Mariana Francescana) rendezvényén. A magyar alapítású szervezet eseményéről Bodon Péter számolt be a vaticannews.hu portálnak.

– A gyönyörű környezetben lévő strand tulajdonosainak és munkatársainak vendégszeretete otthonossá tette a helyszínt, ahol öröm volt játszani – mondta a Ferences Mária Liga alapító tagja. 

– A torna célját a béke üzenetének átadása jelentette, hogy legyünk egymás testvérei, fogadjuk el és fogadjuk be a másikat, valamint nyújtsunk segítséget. Ez sikerült. A rendezvény minden résztvevője nyertesként került ki a versenyből. A szervezésben sok segítséget kaptunk Románia olaszországi nagykövetségének munkatársától, Buceceanu Martin Cristiantól, akit nagy szerepet vállalt az előkészítésből és a lebonyolításból. Az eseményt a Nemzetközi Pápai Mária Akadémia és a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány támogatta, amit hálásan köszönünk. Az emlékérmeket a magyar Medallion Kft. ajánlotta fel Nagy Attila jóvoltából.

Az összefogás a segítségnyújtást  célozza
Forrás: Bodon PFC

A római utazás során Bodon Péterék jótékonysági rendezvénysorozatról egyeztettek az Olasz Olimpiai Bizottsággal. A CONI teljes mérték támogatásáról biztosította a Ferences Mária Ligát. A karitatív  kezdeményezés egyértelmű céljaként a beteg, a hátrányos helyzetű, valamint válsághelyzetbe került emberek megsegítését jelölték meg.

Irány Barcelona!

A Bodon PFC szeptember 12-én az FC Barcelona vendége lesz. A katalán klub edzőközpontjának bejárása mellett a Barca öregfiúk csapatával mérkőzik a BPFC. Az előkészületben oroszlánrészt vállalt az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos, továbbá a Barcelonában élő ifj. Kocsis Sándor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában