Tenisz

2023.07.08. 08:30

Egri Városi Tenisz Klub: ütős meccsek a programban

Az 5. Anna-kupa után a hétvégén a Dobó István-kupa mérkőzései várják a versenyzőket és a nézőket az Egri Városi Tenisz Klub érsekkerti salakos pályáira.

Agárdi Anna. Teljes figyelem

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 Nyílt, amatőr egyéni és páros versenyként szerepel a nyári programban az Anna-kupa, amely sorban már az ötödik alkalommal kínált lehetőséget a játékra a nevezőknek – mondta Nagy György (Madár).

Az Egri Városi Tenisz Klubot négy éve irányító és a létesítményt működtető sportember örömmel tette hozzá, hogy mintegy félszázan neveztek az eseményre, amelyen öt kategóriában hirdettek győztest. Felnőtt egyéniben dr. Novotny Ádám győzött a döntőben felülmúlva Sylvain Bauge-t. A párosok küzdelmének 100 éven felüli korosztályát a Barta Gábor, Bölkény Gábor duó nyerte. A kettős a fináléban a Zsákai István és dr. Suszták Béla alkotta egységet késztette megadásra. 

A 100 éven aluli párosoknál Rapi Tamás Pócsik Bencével az oldalán verte a Barta Gábor, Sylvain Bauge kettőst. A lányoknál Barta Nóri végzett az élen dél-afrikai ellenfelét maga mögött hagyva, míg a fiúknál a házigazda fia, Nagy György Zsombor Cseh Martin Kristóffal szemben bizonyult jobbnak az aranymeccsen.

A folytatásra nem kell sokáig várni, ugyanis ma, holnap és hétfőn a Dobó István-kupa országos kiemelt, korosztályos viadal helyszínéül szolgál a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben lévő hatpályás játéktér.

– A fiúknál és a lányoknál is a 12 éves korosztály hazai legjobbjai fognak ütőt a kezükbe – emelte ki Nagy György. – Várhatóan 60 fős mezőnnyel kerül sor a háromnapos versenyre, ahol az egyéni mellett páros számokban is döntenek majd a helyezésekről a fiatalok. Jelentős elismerésnek számít, hogy egy ilyen magas besorolású rendezvénynek biztosíthat otthont az Egri Városi Tenisz Klub. Azon dolgozunk, hogy kiváló körülmények között, jó minőségű pályákon hódolhassanak szenvedélyüknek a hozzánk ellátogatók.

A döntőket hétfőn játsszák

A Dobó István-kupán szombaton, vasárnap és hétfőn 9 órakor kezdődnek a mérkőzések úgy, hogy a döntőket ez utóbbi napon bonyolítják le.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában