Labdarúgás

2023.07.11. 16:53

Energia SC Gyöngyös: nem tűnik el a klub a futballtérképről

Július 4-én még arról írtunk, hogy június 30-án beszüntette, egyben határozatlan időre felfüggesztette tevékenységét az Energia SC Gyöngyös. Kedden azonban már pozitív fejlemények láttak napvilágot.

Bódi Csaba

Nem szélednek szét a gyöngyösi piros-feketék

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

„Valamennyi csapatával benevezett a 2023/2024-es bajnoki évre az Energia SC Gyöngyös – egyebek mellett erről is döntött a klub elnöksége, Hiesz György polgármester és Ferenczy Tamás, az önkormányzat Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke az egyesület jövőjéről a városházán tartott egyeztetésen, amelyen a résztvevők a következőkben állapodtak meg” – írja a gyongyos.hu.

A megegyezés az alábbiakat tartalmazza

– Az Energia SC az előző bajnoki évhez hasonlóan valamennyi csapatával benevez a bajnokságokba, amit az MLSZ központi és Heves vármegyei igazgatósága a mai napon jóvá is hagyott.

– A klub a következő napokban benyújtja kérelmét az önkormányzat 2023-as költségvetésében megítélt 7,5 millió forintos támogatás második féléves részletére.

– Megegyezés született arról, hogy az egyesület újra benyújtja póttámogatási kérelmét a képviselő-testületnek, és abban az utánpótlás-labdarúgók versenyeztetésének is komolyabb anyagi hátteret biztosít. A kérelem elbírálására a szeptemberi testületi ülésen kerülhet sor.

– A résztvevők megállapodtak abban, hogy az előkészítés alatt lévő városi sportkoncepció megalkotása során szakértők bevonásával megvizsgálják a gyöngyösi futball jövőbeli működtetésével kapcsolatos reális lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában