Autósport

2023.07.12. 16:42

HRC East Rally: az egri páros az élről várja a hazai megméretést

A hétvégén sorra kerülő HRC East Rally egyszerre három bajnokság, a Rally2, a Rally3 és a Historic sorozat újabb fordulójának számít.

Heol.hu

Strider Zoltán ezúttal a 201-es rajtszámmal indul majd

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Rally2-es bajnokság idei pontversenye meglehetősen szoros, így a legegyenletesebb teljesítményt nyújtó Strider Zoltán és navigátora, Borsfai Dávid vezeti a bajnokságot. Az idényt a Baksai László, Erdei Zoltán kettős kezdte a legjobban, mivel a duó megnyerte a Nyerges Rallyt, ám műszaki gondok miatt sem Salgótarjánban, sem Pécsen nem értek célba. Ráadásul az utóbbi versenyen egyetlen gyorsaságit sem tudtak befejezni. 

A ladás páros így egészen a nyolcadik helyig csúszott vissza a bajnoki összesítésben. 

Az idénynyitón csak második helyen zárt Zoltán Kevin a Salgó Rallyn már győzni tudott, a Mecsek Rallyn azonban kuplungproblémák miatt már az első gyorsaságin kiesett. A Citroennel versenyző Zoltán pillanatnyilag a második helyen áll a bajnokságban. A pécsi versenyen Czékmány Norbert és Takács Gábor diadalmaskodott, de mivel ők gyengén kezdték az évet – egy műszaki gondokkal tűzdelt verseny után tizedik hely a Nyerges Rallyn, majd korai kiesés Salgótarjánban – csak a hatodik helyet foglalják el az összesítésben. 

Jobban is állhatna a pontversenyben a jelenleg harmadik helyet elfoglaló Szetei Norbert, ha technikai problémák miatt nem esik ki az előző futamon, Pécsett. A Peugeot-val versenyző Strider Zoltán azonban mindhárom idei versenyen célba ért, így egy negyedik, egy harmadik és egy ötödik helynek köszönhetően a bajnokság élén áll. Az egri versenyző így hazai pályán a legelőkelőbbnek tekinthető, 201-es rajtszámmal indul majd.

A Rally2 bajnokság élcsoportja

1. Strider Zoltán, Borsfai Dávid (Peugeot) 61 pont
2. Zoltán Kevin, Búzás Róbert (Citroen) 56 pont
3. Szetei Norbert, Heszler Ferenc (Citroen) 50 pont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában