Birkózás

2023.07.09. 20:28

Kovács Keve gondoskodott az egri éremről az U15-ös Eb-n

Az Egri VSI-KIMBA versenyzője a bronzmérkőzésen valósággal átgázolt grúz ellenfelén. A szintén egri Juhász Imre a negyeddöntőben, Kazinczy Bálint a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Sike Károly

Kovács Keve bronzérmes

Forrás: MBSZ

Fotó: ROTH TAMAS

A magyar kötöttfogású U15-ös fiú válogatott szövetségi edzőjeként Madarasi Gábor három egri nevelésű birkózót is csatasorba állított a Kaposváron rendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Tavaly a 38 kilós súlycsoportban bronzérmes Kovács Keve idén a 41 kilósok között állhatott dobogóra, míg az első világversenyén szereplő Juhász Imre (44 kg) a negyeddöntőben, Kazinczy Bálint (48 kg) a nyolcaddöntőben búcsúzott.
– Imi végül a hetedik helyen zárt, kis szerencsével a bronzéremért is birkózhatott volna, de nem tudott vigaszágra kerülni – fogalmazott a szintén egri Madarasi Gábor. – Bálint nagyon rossz sorsolást kapott, majd egy olyan azeritől szenvedett vereséget, aki a korát messze túlszárnyaló adottságokkal rendelkezett. Keve újabb bronzérme azért nagyon értékes, mert ez az Eb más kávéház volt, mint a tavalyi. Az orosz és fehérorosz versenyzőkkel alaposan megerősödött a mezőny, de így sem sokon múlt a még fényesebb érem. Nagyon büszke vagyok mindhárom egri versenyzőre, kihozták magukból a maximumot.
A magyar kötöttfogású U15-ös fiú válogatott egy ezüst- és öt bronzérmet szerzett a kontinenstornán. A mieink a csapatpontversenyben Grúzia és Azerbajdzsán mögött a harmadik helyén zártak. A seregszemlén 30 ország mintegy 600 sportolója vett részt.

Az egriek mérkőzései

41 kg (20 induló)
Nyolcaddöntő: Kovács Keve–Patryk Remlein (lengyel) 10–0
Negyeddöntő: Kovács Keve–Nikita Mayzenberg (izraeli) 9–0
Elődöntő: Ilijasz Dakajev (egyéni induló, orosz)–Kovács Keve tus, 7–0-nál
Bronzmérkőzés: Kovács Keve–Ramaz Baszilija (grúz) 8–0
44 kg (26 induló)
Selejtező: Juhász Imre–Dimitriosz Dimopulosz (görög) 3–1
Nyolcaddöntő: Juhász Imre–Ridvan Ciftci (török) 8–1
Negyeddöntő: Marat Acemjan (örmény)–Juhász Imre 9–0
48 kg (26 induló)
Selejtező: Kazinczy Bálint–Deniszlav Donkov (bolgár) 4–1
Nyolcaddöntő: Elshad Abbasov (azeri)–Kazinczy Bálint 8–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában