Vízilabda

2023.07.13. 12:16

Sporteszközöket adományozott Kárpátalján az Egri Vízilabda Klub

Kárpátaljai sportvezetőkkel tárgyalt az együttműködés és a támogatás lehetőségeiről Gyurta Dániel, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadója, valamint Gór-Nagy Miklós miniszteri tanácsadó, akik sporteszközöket is adományoztak az ungvári vízilabdaklub számára.

Sike Károly

Labdákat is kaptak kárpátaljaiak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Ungvári Nemzeti Egyetem sportuszodájában Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok úszó és Gór-Nagy Miklós világbajnok vízilabdázó átadták a Dinamó Kárpátaljai Megyei Gyermek- és Ifjúsági Sportiskolának Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, a Magyar Vízilabda Szövetség és az Egri Vízilabda Klub közös adományát: fürdőnadrágokat, labdákat, sapkákat és fülvédőket.
Robert Levickij, a Kárpátaljai Vízisport Szövetség elnöke köszönetet mondott a támogatásért és kifejtette, hogy a koronavírus-járvány, majd az immár több mint ötszáz napja tartó orosz-ukrán háború jelentősen visszavetette a sportéletet. Ezzel együtt nincs elég uszoda, ezért az újjáéledő utánpótlás vízilabda-szakosztály sportolói a kedvező időjárást kihasználva az Ungvár környéki tavakban tartják az edzéseiket. Gór-Nagy Miklós személyesen is kipróbálta az egykori kőbányában keletkezett tó vizét. Szavai szerint az adomány jó helyre került és elősegíti a helyi fiatalok sportolását, fejlődését. "Szolidárisak vagyunk az ukrán néppel" - emelte ki a sportdiplomata - "a sport pedig egy tökéletes lehetőség arra, hogy ezt az üzenetet továbbítsa és erősítse".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában