Kötélugrás

2023.08.13. 11:25

Amerikába mentek ugrálni a makláriak: érmeket is hoztak

A Maklári Bosch Kötélugró Klub 9 versenyzője július 13-án Amerika felé vette az irányt, egész pontosan Colorado Spingsbe utazott a csapat, hogy ott a nyolc napig tartó International Open Tournament és az azt követő világbajnokságon, csaknem 30 ország 1200 versenyzőjével összemérje a tudását.

Guti Rita

A teljes maklári csapat. Ők utaztak a vb-re

Forrás: Maklári Bosch Kötélugró Klub

– Az amerikai élményünk első két napján az International Open Tournament elnevezésű világ versenyen vehettek részt versenyzőink. A Junior csapatunk, akiknek tagjai voltak az idei évben, Balázsi Bernadett, Kaló Lara, Magyar Sára, Mester Zselyke és Prokaj Boglárka, összetett csapatban indultak, de természetesen minden versenyszámot külön is értékeltek a bírók – osztotta meg Apostol-Kovács Judit, a klub elnöke.

Maklári Bosch Kötélugró Klub, Bozsik Regina
Bozsik Regina kemény munkája meghozta eredményét
Forrás: Maklári Bosch Kötélugró Klub

A csapatverseny részletes eredményei: 

2x30 páros duplázás: 3.hely, 4x40 formációs gyorsasági: 4. hely, 1x60 DD gyorsasági: 4.hely, 4x30 DD gyorsasági: 3.hely, Páros szabadon választott gyakorlat: 11.hely, Formációs szabadon választott gyakorlat: 5.hely, DD3 gyakorlat: 6.hely, DD4 gyakorlat: 3.hely,

ÖSSZETETT (8 szám összesítése után): 4.hely, EGYKÖTELES ÖSSZETETT (4 egyköteles szám összesítése után): 4.hely, DUPLAKÖTELES, ÖSSZETETT (4 duplaköteles szám összesítése után): 3.hely
Chinese Wheel szabadon választott versenyszámban: Kaló Lara és Magyar Sára: 1.hely, Balázsi Bernadett és Mester Zselyke: 2.hely
Egyéni eredmények 12-15 éves korosztályában: Magyar Sára szabadon választott gyakorlat: 5.hely. Egyéni eredmények 19+ évesek korosztályban: Zelei Dorottya szabadon választott gyakorlat 5.hely, Bozsik Regina ÖSSZETETT 1.hely, 30 mp gyorsasági: 10.hely, 180 mp gyorsasági: 14.hely, Szabadon választott gyakorlat: 4.hely.

– A nemzetközi versenyek kicsit másként működnek, mint a hazai versenyek. Már a tavalyi EB és az idei VB is nagy fókuszt helyez a versenyszámonkénti legjobb versenyzőkre és csapatokra – magyarázta a vezetőedző. – Ez azt jelenti, hogy a felnőtt világbajnokságon elődöntő körökben, a cél a legjobb 6 közé kerülés. Ez a cél 4 számban sikerült a felnőtt VB-n induló négy lánynak. A csapat tagjai, akik sok-sok éve dolgoznak együtt Bozsik Regina, Hanuszik Lilla, Zelei Diána és Zelei Dorottya voltak. Velük egyidőben a junior világbajnokság is zajlott, ahol ugyancsak képviseltük Magyarországot.

A részletes eredmények a következőek voltak a Junior Világbajnokságon: 

Magyar Sára 30 másodperces gyorsasági versenyszám 8.hely, valamint a 3 perces gyorsasági versenyszám 7.hely. Prokaj Boglárka egyéni szabadon választott gyakorlat 12.hely

– Büszkék vagyunk versenyzőinkre, hogy egy ekkora nemzetközi viadalon ilyen szépen képviselték Magyarországot, Heves vármegyét és Maklár közösségét is. Nagy élmény volt őket egy ekkora színpadon nézni és szurkolni a sikereikért. Ezúton is gratulálok mindenkinek és köszönöm az edzők munkáját, a szülők segítségét és nem utolsó sorban Maklár Község Önkormányzatának és a Robert Bosch Automotive Steering Kft. támogatását – összegzett Apostol-Kovács Judit.

A felnőttek között az eredmények az alábbiak voltak egyéniben: 

Hanuszik Lilla, aki a sportág női Európa bajnoka az egyéni szabadon választott gyakorlatával 6.helyen, illetve összetettben is 6.helyen végzett a világbajnokság erős mezőnyében. Zelei Diána, a másik egyéni finálés bejutónk a 3 perces gyorsasági versenyszám 5.helyet szerzett.
A csapatszámokban két helyen is a finálé részesei voltunk. Hanuszik Lilla és Zelei Diána a 2x30 mp duplázás számban, ahol a hatodik helyen, illetve Zelei Dorottya és Hanuszik Lilla a Chinese Wheel gyakorlatban az ötödik helyen zárta a versenyt.

Maklári Bosch Kötélugró Klub
A junior csapat tagjai csillogó érmekkel térhettek haza
Forrás: Maklári Bosch Kötélugró Klub

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában