Labdarúgás

2023.08.30. 18:53

Eger SE: a hazai kapufára és lesgólra a végén jött a borsodi feketeleves

A 92. percben kapott góllal maradt alul hazai pályán az Eger SE csapata az NB III. Északkeleti csoportjának 5. fordulójában a Tiszaújváros ellen.

Bódi Csaba

Juhász Gergő (elöl) és Lőrincz Patrik. A védők megtették a magukét mindkét oldalon

Forrás: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

EGER SE–TISZAÚJVÁROS 0–1 (0–0)

Eger, Szentmarjay stadion, 130 néző. V.:  Muhari Gergő (Vrbovszki, Zahorecz).
EGER: Bukrán – Juhász G., Hegedűs D. (Debreczeni, 65.), Dulló – Zvara (Balázs P., 65.), Kispál – Révész, Nagy-Kolozsvári (Németh G., 79.), Schmidt (Jónyer, 65.), Nagy Á. – Kovács D. (Gíber, 83.). Vezetőedző: Lázok János.
TISZAÚJVÁROS: Herceg – Varjas, Ivánka, Papp, Lőrincz – Tóth B. A., Valkay, Géringer L. (Vajda V., 65.), Vitelki (Tóth S., 76.)  – Nagy D. B., Oláh B. (Kollár, 76.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Az egriek legutóbb 2023. május 14-én játszottak a Szentmarjay-stadionban, amelynek gyepszőnyegét a nyáron felújították, így 108 napos szünet után tértek vissza otthonukba a hazaiak. 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, amelynek során a közelmúltban elhunyt Sós Sándorra, Balázs Józsefre, Pécsi Imrére, Kotka Róbertre és Suha Dánielre emlékeztek a csapatok és a nézők.

Utóbbiak között feltűnően sok volt a fiatal, akik gyorsan lázba hozhatók voltak egy-egy jó egri megmozdulás után, ám erre az első félidőben nem akadt példa. A szünetet követően nyíltabbá vált a játék és az első kapura tartó lövés is megszületett, méghozzá Révész Gergely révén az 53. percben. Egy perccel később Nagy-Kolozsvári Dániel szabadrúgásból a kapufát találta el, mi több, a 63. minutumban a gól is jött Kovács Dávid jóvoltából. Fájdalom, ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. A 65. percben hármas csere történt a házigazdáknál, élénkült is játék, ám a kapura teljesen veszélytelen újvárosiak a 92. percben a csereként beállt Vajda Cristoper révén megszerezték a győzelmet jelentő találatot, amivel elvitték a három pontot. 

KÖVETKEZIK: Karcag–Eger SE, Tiszafüred, szeptember 3., vasárnap, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában