Triatlon

2023.08.01. 12:01

Egri FTK: Katona-Mező Ildikó bajnoki címet nyert Tolnában

Országos bajnoki címet szerzett Katona-Mező Ildikó a 39. SporTolna Triatlon Fesztiválon.

Bódi Csaba

Katona-Mező Ildikó Lajszner Attila (balról) és Katona Zsolt között

Forrás: Egri Futó és Triatlon Klub

Az Egri Futó és Triatlon Klub versenyzője a női szenior II. kategóriában 28 induló között végzett az élen 1:12:45 órás eredménnyel. A férfi szenior III.-ban az EFTK indulói a 29 fős mezőny első felében végeztek. Katona Zsolt szokásos erős futásával a 10. helyen zárt (1:10:12 óra), míg Lajszner Attila jó úszásának köszönhetően a 11. helyen ért célba (1:12:13).

A már klasszikusnak számító, Fadd-Domboriban lebonyolított viadalra több mint 900 versenyző adta le a nevezését. A 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló sprint távon a szenior kategóriákban országos bajnokságot rendeztek. 

Az Egri Futó és Triatlon Klub portálunkhoz eljuttatott beszámolója szerint a népes nevezői létszám miatt az úszás különösen nehéznek számított. A sűrű mezőnyben a pálya elején kisebb „bunyók” is kialakultak a helyezkedések közepette. Ilyen körülmények között már maga az úszás is nagyobb energiákat mozgatott meg a versenyzőknél. A bicajozásra teljesen sík pályán került sor, ahol a bolyozás is engedélyezett volt. Ennek köszönhetően 40 kilométer/óra körüli átlagokat lehetett tekerni a gyors pályán. A futás szintén sík részen haladt, nyílt területen, ahol a 30 Celsius fokos meleg jelentett kihívást a versenyzőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában