Vízilabda

2023.08.06. 09:54

Egriekkel aranyérmes a magyar U17-es lány válogatott

A szövetségi edzőként dr. Sike József vezette magyar leány válogatott nyerte a törökországi Manisában rendezett U17-es Európa-bajnokságot.

Sike Károly

Az Európa-bajnok magyar válogatott

Forrás: MVLSZ

Az egriként Sóti Lilit, Lendvai Natasát és Torma Lucát is soraiba tudó nemzeti csapat a döntőben 11–8-ra győzte le a spanyolokat. A két együttes a csoportküzdelmek során már találkozott egymással, akkor 15–8-ra nyertek a mieink.
A finálé első felében nem bírtak egymással a felek, a nagyszünetig mindkét oldalon három-három gól esett. A harmadik negyedben azonban ellépett ellenfelétől a dr. Sike József által irányított gárda, és ezt az előnyét a mérkőzés végéig megőrizte.
Ez a generáció halmozza a sikereket, ugyanis korábban az U15-ös korosztályban szintén Európa-bajnoki címet nyert, tavaly pedig az U16-osok között szerzett világbajnoki címet.

A döntőben:

MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 11–8 (1–1, 2–2, 6–3, 2–2)
A MAGYAR GÓLDOBÓK: Hajdú 4, Tiba 3, Kardos L., Lendvai, Kardos D., Lendvay 1–1.

Az aranygeneráció
Az Európa-bajnok U17-es lány válogatott. Kapusok: Eikel Anna, Torma Luca. Mezőnyjátékosok: Bereczki Luca, Gulyás-Oldal Emma, Hajdú Kata, Horváth Zsófi, Kardos Dominika, Kardos Laura, Kiss Patrícia, Lendvai Natasa, Lendvay Zoé, Sóti Lili, Tiba Panna, Varró Eszter, Zantleitner Helga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában