Labdarúgás

2023.08.09. 10:37

Magyar Kupa: az FC Hatvan és a Lőrinci NB III.-as ellenfelet kapott

A 2023/2024-es Mol Magyar Kupa 2. fordulójában az FC Hatvan, az Eger SE és a Maklár SE is vendégként szerepel – olvasható az MLSZ adatbankjában.

Heol.hu

A maklári Jéger Bencéék magasra vágynak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Zagyva-parti gárda a szintén NB III.-as DEAC vendégeként harcolhatja ki a harmadik fordulóba jutást. A hajdúságiak az előző körben Monostorpályiban győztek (2–0), míg a hatvaniak Jászberényben igazolták a papírformát (3–0).
Az ugyancsak NB III.-as Eger SE csapatára újabb szabolcsi túra vár: a Gyulaházán aratott gólzáporos győzelmet (7–0) követően, Tarpán következik az újabb megméretés Céró Bálint edző együttesének. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő hazaiak az előző fordulóban 4–0-al búcsúztatták a Hajdú-Bihar vármegyei I. osztályban szereplő a Balmazújvárost.

A vármegyei I. osztályú Maklár szintén Szabolcsban folytathatja kupamenetelését,  a 3. fordulóba a szintén vármegyei I.-es Nagyecsed RSE legyőzésén át vezet az út Besenyei Richárdéknak. Az NRSE előzőleg a Hajdúszoboszlót búcsúztatta (4–1), míg a makláriak Karancslapujtő  csapatát ejtették ki (3–1).
A kupanyitányon a Bánk-Dalnoki LA gárdáját búcsúztató (6–1) Lőrinci VSC hazai pályán szerepelhet a második fordulóban: az NB III.-a újonc Cigánd komoly kihívást jelent Gulyka Zsolt vármegyei I.-es csapata számára. A borsodiak a Csengersimáért KHE együttesével szemben 6–0-s győzelemmel harcolták ki a továbbjutást, miközben a bajnokságban előbb a Gyöngyösi AK  (2–1) majd az Eger SE gárdáját is felülmúlták (4–0).

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A második forduló mérkőzéseit augusztus 26-án rendezik.

A Heves vármegyei csapatok mérkőzései

DEAC (NB III.)–FC Hatvan
Lőrinci VSC–Cigánd SE (NB III.)
Tarpa SC (vármegyei I. o.)–Eger SE
Nagyecsed RSE (vármegyei I. o.)–Maklár SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában