Labdarúgás

2023.08.04. 13:48

Magyar Kupa: öt csapatunk közül az Eger SE és az FC Hatvan egyértelmű favorit

Szombaton négy, vasárnap pedig egy mérkőzéssel programban kerül sor a 2023/24-es MOL Magyar Kupa 1. fordulójára. A szűkebb hazánkbeli csapatok közül az NB III.-as Eger SE és az FC Hatvan egyértelműen esélyesebb, mint aktuális vendéglátója.

Bódi Csaba

A hatvani Kitl Krisztián (a labdával) és társai jászberényi vendégek lesznek

Forrás: Pesti József/ Új Néplap

Szombat, 16.00: 

ENERGIA SC GYÖNGYÖS–FC TISZAÚJVÁROS

Gyöngyös, Sport út. V.: Juhász Dávid (Molnár I., Hegedűs).

Nyáron közel állt a megszűnéshez a gyöngyösi egyesület, ám megmenekült a klub és továbbra is Tatár Roland vezetésével szerepel a vármegyei I. osztályban, ahol legutóbb a 12. helyen végzett a gárda. Az elmúlt hónapok történései azonban rányomták a  bélyegüket a felkészülésre és a játékoskeret kialakítására. Az NB III. Északkeleti-csoportjában az eddigi két bajnoki mérkőzésen négy pontot gyűjtött (Tiszafüred 2–2, DVTK II. 2–0) borsodiaknál nem kellett hasonló problémával szembenézni. Az esélyek egyértelműen a vendégek mellett szólnak, de 2023/24-es idény első tétmeccsére hangoló gyöngyösiek bíznak a meglepetésben.

– Lehet, hogy az ismert történések kellettek ahhoz, hogy normál mederbe kerüljenek a dolgok és nyílt lapokkal játsszon mindenki az Energia SC, Gyöngyösi AK, városvezetés hármast illetően – mondta Tatár Roland. – A csapatot illetően a generációváltás javában tart, de ez hosszabb folyamat és remélhetőleg jó irányt vettek a folyamatok. A kupameccs kiváló alkalmat kínál az erőfelmérésre, amelyen nem feltett kézzel megyünk ki a pályára.

 

Jöttek, mentek

Érkezett (5): Kaszab Ádám, Kaszab László, Rédei Gergő István (mind Jászárokszállás), Márkus Máté Károly (Gyöngyöshalász), Bódi Balázs (VfB Kulmbach, német)
Távozott (6): Ivony Attila (Heréd), Fótos László (Heréd), Kanalas Ármin (Domoszló), Ivony Örs (Atkár), Fekete Bence (Jázmin út-Vámosgyörk), Pilinyi István (Nagyréde)

 

Szombat, 16.30:

MAKLÁR SE–SILVER TÜZÉP KARANCSLAPUJTŐ

Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Tomori Péter (Fehér, Dienes).

Szabó András távozását követően Sipos Lajos és Csomós János személyében immár edzőpáros irányítja a makláriakat. A vármegyei I. osztályban 8. helyen végzett együttes ellenfele bronzérmet szerzett a nógrádi I. osztályban, ám már nem Romhányi Tamás vezeti a gárdát, hanem Szabó Gábor. A hazaiak azonban elsősorban magukkal foglalkoznak.

– Tudjuk, hogy rutinos játékosokból álló riválist fogadunk, soraikban Romhányi Tamással, Katona Bencével, Sulcz Leventével vagy éppen Bonivárt Erikkel – közölte Sipos Lajos. 

– Mi még az munka elején vagyunk, szeretnénk ugyanis egy "játszóbb", kreatívabb és dinamikusabb futballt bemutató csapatot kialakítani. A keret erősödött a nyáron, a fiúk mindenben partnerek és reméljük, ez majd az eredményekben is megmutatkozik. A kupamérkőzésen fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel kell játszanunk, jól megoldva a csapatvédekezést. Mindent egybevetve a célt a továbbjutás kivívása jelenti.

Jöttek, mentek 

Érkezett (5): Bacsó Dániel, Csomós Ádám (mindkettő Mezőkövesd Zsóry FC II.), Baji Ádám (Füzesabonyi SC-Erőss út), Csala Dominik (Hevestherm-Hevesi LSC), Derda Dominik (Bélkő SE-Bélapát)
Távozott (2): Szabó Dominik (Domoszló), Farkas Csaba (leállt) 

Szombat, 16.30:

LŐRINCI VSC–BÁNK-DALNOKI LA 

Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Zimonyi Péter (Czeglédi, Bányay).

A csütörtök éjszakai esőzésnek betudhatóan pénteken aligha lehetett volna mérkőzést rendezni a selypi pályán, ám a házigazdák bíznak benne, hogy szombaton – az előrejelzések ellenére – játékra alkalmas lesz a gyepszőnyeg. A Gulyka Zsolt irányította, a vármegyei I. osztály előző kiírásában 3. helyen végzett LVSC azonban úgy készül, hogy nem marad el a párharc. A vetélytárs a 2022/23-as bajnoki évben az NB III. Középcsoportjának 18., utolsó helyezettjeként búcsúzott a mezőnytől.

– Július 3-a óta készülünk heti három edzéssel és mérkőzésekkel a programban, nyugodtan mondhatom, hogy kemény felkészülésen vagyunk túl – szögezte le Gulyka Zsolt. 

– A héten már a frissítésre helyeztük a hangsúlyt és próbáltunk a begyűjtött információkat alapján készülni a vendégekből. Nyáron több helyen változott a keretünk, ám a célunk egyértelmű: túl akarunk jutni a fővárosiakon.

Jöttek, mentek

Érkezett (6): Molnár Erik (Gyöngyöshalász), Nagy Bence Gergő (Jázmin út-Vámosgyörk), Áll Martin Bence (FC Hatvan), Tóth Gábor (Gyöngyössolymos), Makszim Sztepanovics Perevuznik (Kopfing, osztrák), Bogdán Maxim (SK Strobl, osztrák)  

Távozott (6): Uj Milán (Gyöngyösi AK), Dávid Ivó Márton (Petőfibánya), Szilágyi Ádám (elköltözött, leállt), Borics Levente (Nagykáta), Drávucz Milán (Jászfényszaru), Bartalis Bence (Union Taufkirchen/Trattnach, osztrák)

Szombat, 16.30:

JÁSZBERÉNYI FC–FC HATVAN

Jászberény, Városi Stadion. V.: Ujhelyi Tamás (Balla, Varga I. Z.). 

A hatvaniaknak csak a jászsági szomszédba kell átugrani, így a hosszú utazástól megkíméli magát az NB III.-ban kiválóan rajtolt együttes (Kisvárda II. 4–2, DEAC 2–1). A harmadik vonaltól idén búcsúzott csapatként a hazaiak a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei I. osztályban törnek majd babérokra.

Vasárnap, 16.30:

GYULAHÁZA KSE–EGER SE

Gyulaháza. V.: Vinter Béla (Balla, Jakab). 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei II. osztály Nyírerdő csoportjában 4. helyen zárt gyulaháziaknál 177 kilométer megtétele után lépnek pályára az egriek. A két vereséggel és 1–8-as gólkülönbséggel rajtoló ESE részéről egyelőre következmény nélkül maradt a gyászos nyitány, amit a MK-továbbjutás sem feledtethet, ami ugye nemcsak elvárás, hanem kötelező feladat is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában