Kézilabda

2023.08.31. 12:57

Szegeden sem számít könnyű menetre a gyöngyösiek edzője

A címvédő Telekom Veszprém után a tavalyi bajnoki döntő másik résztvevője, az OTP Bank-Pick Szeged együttese vár a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatára.

Sike Károly

A gyöngyösi Schaffer Zsolték (a labdával) pénteken lépnek pályára

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 1. fordulója:

OTP BANK-PICK SZEGED–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS
Szeged, Pick Aréna, péntek, 17.00. V.: Hargitai G., Markó G.
A negyedik fordulóból előrehozott mérkőzésen a Telekom Veszprém egy híján ötven gólt szerezve (49–31) győzte le a gyöngyösieket. Bíró Balázs edző együttesének Szegeden sem lehetnek vérmes reményei, ugyanakkor a szorosabb eredményben bízhatnak.

– A veszprémi fellépés után újabb nehéz idegenbeli találkozó vár ránk a másik Bajnokok Ligája-résztvevő csapatnál, s a helyzetünket nem könnyíti meg, hogy az újjáalakuló szegedi csapatnak ez lesz a hazai bemutatkozó mérkőzése – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– A múlt heti produkcióhoz képest igyekszünk a játék minden elemében előrelépni és egy kicsit nagyobb ellenállásra késztetni a szegedieket mint a címvédőt.

Az OTP Bank-Pick Szeged jelentős átalakuláson ment keresztül a nyáron. Tíz év után távozott a spanyol tréner, Juan Carlos Pastor, akinek a helyét Kárpáti Krisztián vette át. A tavalyi keretből 10 játékos távozott, mások mellett Bogdan Radivojevics, Rosta Miklós, Alexander Blonz, Mirko Alilovic vagy épp Kent Robin Tönnesen is búcsút intett a Tisza-partiaknak. Az érkezők listáján szerepel szerepel többek között a norvég válogatott kapus, Emil Kheri Imsgard vagy épp az orosz beálló Gleb Kalaras.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában