Labdarúgás

2023.08.02. 11:08

U19: marad egy csoportban a 16 csapat

Öt sportszervezet képviselői jelentek meg a versenybizottsági ülésen, hogy elmondják érveiket a változtatás mellett.

Bódi Csaba

A tarnaörsi fiatalok az előző idényben a Keleti csoport bronzérmeseként zártak Képünk illusztráció

Forrás: Tarnaörs SE

Tizenhat csapat szerepel a 2023/24-es Heves vármegyei II. osztályú U19-es bajnokság mezőnyében, amelyekre egy csoportban 30 mérkőzés vár. Ez azt jelenti, hogy marad az eredeti állapot és nem bontják két csoportra a résztvevőket, noha akadnak egyesületek, amelyek ezt szerették volna. A 2022/23-as kiírásban két csoportban (Kelet, Nyugat) kilenc-kilenc csapat fejezte be a pontvadászatot.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Heves Vármegyei Versenybizottságának (VB) tájékoztatásából kiderül, hogy a testület augusztus 1-jén tartott ülésén lehetőséget biztosított a bajnokság lebonyolításának megváltoztatásával kapcsolatos kérelem megvitatására. 

Az összejövetelen öt sportszervezet képviselői fejthették ki véleményüket a módosítás mellett érvelve.

„A meghallgatás után a versenybizottság nem tesz javaslatot a bajnoki rendszer lebonyolításának megváltoztatására, mivel az esetleges változtatás ellentétben állna a Labdarúgás Versenyszabályzata, a Heves Vármegyei U19-es korosztályú II. osztályú férfi ifjúsági nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása és az utánpótlás-nevelés szakmai koncepciójával. 

Az MLSZ Heves Vármegyei Társadalmi Elnöksége, Heves Vármegyei Igazgatósága és az MLSZ Versenybizottsága sem támogatja utánpótlás csapataink kevesebb mérkőzésen történő szerepeltetését. A Labdarúgás Versenyszabályzatának hivatkozott pontja alapján a csoport besorolása és sorsolás végleges, ellene nincs helye jogorvoslatnak” – szerepel a VB közleményében

Ők tizenhatan

A II. osztályú U19-es mezőny csapatai: Abasár SE, Apci TE, Atkár SE, Domoszló SK, Egerszóláti SK, Felsőtárkány SC, Hatvani Lokomotív, Hort SK, Jázmin Út-Vámosgyörk, Mátraderecskei SE, MSE-Tarnaméra, Szőlőskert Nagyréde SC, Tarnamente SSZE, Tarnaörs Danyi SE, Visonta SC, Zagyvaszántó SE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában