Kézilabda

2023.09.04. 14:18

Almafába rúgtunk és dinnye esett le – mondja a QHB-Eger szakmai igazgatója

"A szív diadala" – így emlegeti a QHB-Eger szakmai igazgatója, Szabó Péter a Balatonfüredi KSE elleni 26–25-ös győzelmet. A férfi NB I.-be egy év után visszatérő egri gárda az első forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta.

Sike Károly

Abdeldjalil Zennadit (balról) is alaposan megdolgozták a fürediek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Almafába rúgtunk és dinnye esett le – mondja a tőle megszokott stílusban Szabó Péter. – Amikor a játékosok megérezték a siker lehetőségét, olyan energiák szabadultak fel, amelyeket szavakkal aligha lehet leírni. Szívvel, lélekkel küzdöttek, saját testi épségünket sem kímélve harcoltak a pályán. Ilyen hozzáállást látva akkor sem marasztaltam volna el a csapatot, ha mégis kikapunk. 

A két pont jelentette a koronát erre a mérkőzésre, ami teljes eufóriát hozott a zsúfolásig megtelt lelátóra.

 Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar felcsendül a Gala együttes klasszikusa, a Freed from desire cím zeneszám, ami az NB I/B-s időszakban a szurkolókkal való közös ünneplés himnuszává vált.

Az NB I. legutóbbi kiírásában ötödik helyen zárt Balatonfüredi KSE egyértelmű esélyesként érkezett az újonc otthonába, s sokáig úgy tűnt, Szöllősi Balázsék magabiztosan igazolják a papírformát. A gárda negyven percig uralta a mérkőzést, annak ellenére, hogy a Száva Mátéval szemben elkövetett szabálytalanság miatt a válogatott balszélső, Hornyák Péter már a 3. percben piros lapot kapott. 

Az egriekre nézve hízelgő, háromgólos előnnyel vonulhatott a szünetre a BKSE, sőt a 34. percben már hat góllal (10–16) vezettek György László és Imre Vilmos edzők tanítványai. Ekkor azonban új fordulatot vett a találkozó.

A vendégek lejtmenetbe kezdtek, az egri játékosok pedig a szurkolók szűnni nem akaró buzdítása közepette olyan lendületet vettek, ami gyökeresen megváltoztatta a találkozó addigi képét. A QHB a portugál átlövő, Francisco Silva hétméteresből szerzett találatával az 59. percben egyenlített (25–25), a győztes gól pedig 28 másodperccel a vége előtt Tóth Károly betörése után született. A mérkőzésre a koronát Marczika Barnabás tette fel, aki az utolsó másodpercben még hatalmas bravúrral kivédte a szlovén Tadej Kljun lövését.

– Szombaton Csurgóra megyünk, ahol ismételten nem nekünk áll majd a zászló. Amennyiben sikerül újabb meglepetést okozni, az alighanem új polcra helyezné a csapatot. A figyelmet már magunkra irányítottuk – zárta szavait a sportvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában