Amerikai futball

2023.09.22. 07:00

Eger Heroes: legalább 40 játékos szükséges az új idényhez

Több nagyon régi játékosára, a tavaly Miskolcon szereplőkre és újonnan csatlakozókra is számít a következő szezonban újra a Divízió II.-es bajnokságban indulni szándékozó Heroes Eger csapata.

Tóth Balázs

A pálya még mindenki előtt nyitva áll

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Nyílt nappal kezdte meg felkészülését a következő szezonra az Eger Heroes együttes. A Leányka úti sportpályán gyülekeztek a régi játékosok és az érdeklődő újak, akik között gyerekek és felnőttek egyaránt akadtak. Közös bemelegítést követően az alapmozgásokat gyakorolták a megjelentek, akik a következő hetekben, hónapokban az alapokat elevenítik fel, akiknek pedig újdonság lesz az amerikai futball, azok most sajátíthatják el ezeket, illetve szerezhetnek megfelelő kondíciót a későbbi edzésekhez.

Herke Zsombor (jobbra) minden mozdulatra odafigyel
Forrás:   Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Tavaly a hősök gárdája nem indult egyik bajnokságban sem. Mint azt Herke Zsombor csapatvezető elmondta, nem tudtak annyi embert összeszedni, hogy nekivágjanak a Divízió II.-nek, így jó páran Miskolcon játszottak a Borsod Bobcats csapatában, amellyel a HFL-ben a rájátszásig jutottak. A csapatvezető többet várt, így nem volt elégedett az eredménnyel.

– Most toborzóval egybekötött edzéssel kezdtük a szezont. Szeretnénk újra megalapozni a Heroes hírnevét Hevesben, várjuk, hogy minél több fiatal jöjjön és próbálja ki a tackle, illetve a flekk focit – mondta Herke Zsombor.

A klubelnök szerint akaraterő és kedv szükséges hozzá, hogy valaki játszhasson. Van minimális tagdíjuk, s szeretnék, ha a város támogatná őket egy bizonyos szinten. Az egyetemtől kedvezményesen megkapják a pályát, ahol el tudják kezdeni edzéseket és felkészíthetik a játékosokat a következő szezonra.

Herke Zsombor úgy gondolja, legalább negyven játékos szükséges ahhoz, hogy nekivághassanak a következő évnek. 

Az első gyakorláson több mit húszan jöttek össze, de a szombati tréningeken többen lesznek, ugyanis arra Szolnokról, Budapestről és Miskolcról is érkeznek játékosok. Bíznak abban, hogy a sportágválasztó nyomán – amelyen sok érdeklődő akadt – még lesznek újabb edzésre jelentkezők. Terveznek iskolai toborzót, illetve várják egyetemisták csatlakozását is. Egyelőre keddi, csütörtöki és szombati edzéseket tartanak, az októberi időrendet még egyeztetik. Az első három hónapban az erőnléti felkészülés lesz a meghatározó, a taktikát januárban és februárban veszik elő.

Az edzéseket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Leányka úti pályáján tartják
Forrás:   Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

– Tízéves kortól bárki jöhet, összeállítottunk egy olyan programot, amelyben nincs szerelés és birkózás, tulajdonképpeni fogócskát jelent a labdával.

A kisebbeknek tavasszal három-négy kupanap szokott lenni, azon szerepelnek. Tizenhat éves kortól lehet csatlakozni a felnőttcsapathoz. Láttam sok új arcot az edzésen és a régiek is itt vannak, plusz hoztak magukkal újakat, akik érdeklődnek a játék iránt – fejtette ki Herke Zsombor. Elárulta, bár tavaly is többen visszavonultak, a nagyon régi játékosok közül többeket megkeresett és többen úgy határoztak, egy utolsó táncra, egy szezon erejéig visszatérnek a pályára.

Vírushatás

A sportág helyzetét úgy látja, hogy a Covid betett az amerikai futballnak. Abban az időszakban egyetemi világbajnokságot tartottak volna Székesfehérváron, ez elmaradt, így a sportág leszállóágba került, amelyből most kezd talán visszatérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában