Labdarúgás

2023.09.08. 11:48

NB III.: Egerben a Stécé, Gyöngyösön az Újváros

A magyar válogatott Csehország elleni vasárnapi barátságos mérkőzése (18.00, Tv: M4 Sport) miatt szombaton lépnek pályára a csapatok az NB III. Északkeleti csoportjának 7. fordulójában.

Bódi Csaba

A salgótarjániak (balra) ellen újabb sikerélményt szereznének az egriek

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Szombat, 16.00:

EGER SE (11.)–SBTC (13.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Nyekita Benjamin (Ancsin, László).

A nagy múltú párharc jelenkori képviselőinek összecsapásán hazai részről az a kérdés, hogy a Lázok János vezette gárda képes lesz olyan eredményes játékra, mint tette azt az együttes egy héttel ezelőtt a Karcag elleni győzelem során (2–1). A sikernek köszönhetően hat fordulót követően hét pont áll a piros-kékek neve mellett, míg a nógrádiak egy győzelemmel és három döntetlennek eddig hat pontot gyűjtöttek. Noha újonc az SBTC, eddig csupán az éllovas Putnok ellen „szaladt bele a késbe” a fekete-fehér legénység (0–5).

GYÖNGYÖSI AK (16.)–TISZAÚJVÁROS (9.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Drabon Barnabás (Molnár I., Révész).

Alulról szemléli a mezőnyt a gyöngyösi csapat, amelyhez ezúttal sem élgárda érkezik. A formálódó hazaiak eddig sikerélmény híján vannak, remélve, hogy egyszer már eljön az ő idejük. A klubvezetés részéről Majzik Zoltán vezetőedző felé él a bizalom, ahogy a keret tagjaival szembeni is megvan a kellő türelem. A drukkerek egy része persze már másképp látja a szereplést, ezért is lenne lényeges, hogy bármi áron is, de végre elmozduljon a holtpontról a GYAK. Erre most lehetőség kínálkozik, jó lenne élni vele. 

CIGÁND (2.)–FC HATVAN (8.)

Cigánd, Városi Stadion. V.: Valu Tibor (Szilágyi N., Sztányi).

A hatvaniak a Putnokkal szemben bizonyították a tartásukat, elérve azt, hogy az éllovas idén először ne győztesként hagyja el a játékteret (2–2). Az önbizalom növelése érdekében ettől jobb „szer” nem is nagyon létezik. Igaz, erős hitre és elszántságra most nagyon is szükségük lesz a Zagyva-partiaknak, ugyanis az újonc cigándiak még veretlenek, három győzelem és három döntetlen szerepel a mérlegükön. Ráadásul a borsodi egylethez visszatért a névjegyét az NB I.-ben és az NB II.-ben is letett támadó, Horváth Zoltán.

A játéknap teljes programja
Forrás:  adatbank.mlsz.hu
Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában