Labdarúgás

2023.10.19. 18:11

A herédiek tisztán látnak a besenyőtelkiekkel szemben is

Noha szombaton már a 9. forduló mérkőzéseit játsszák a Heves vármegyei I. osztályban, a Heréd LC csapata még csak a harmadik hazai meccsére készül a pont nélkül sereghajtó Besenyőtelek ellen.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: adatbank.mlsz.hu

Szombat, 14.30:

HERÉD (8.)–BESENYŐTELEK (13.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Németh Szabolcs (Debreczeni K., Németh M.).

– Azért nem jelent csalódást az eddigi szereplésünk, mert tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel és tudjuk, hogy a jelenlegi játékoskeret mire képes – szögezte le a Heréd LC edzője, Német Gyula. 

– Az állományunk a nyáron jelentős mértékben kicserélődött, magasabb lett az átlagéletkor, és heti két edzéssel sokkal többre nem lehet számítani. A fiatalok jók, de még kevés tapasztalattal rendelkeznek, nekik idő kell ahhoz, hogy komolyabb szerepet töltsenek be.

A HLC hét mérkőzésen jutott túl az őszi idény eddigi részében. Három győzelem (Maklár 1–0, Petőfibánya 1–0, Egerszalók 5–2) és egy döntetlen (Bélkő SE-Bélapát 3–3) mellett három vereség (Heves 1–2, Marshall-ASE 0–1, Füzesabony 0–5) szerepel a gárda mérlegén.

Az idényből hátralévő öt összecsapás közül hármat otthon játszik a gárda úgy, hogy papíron esélyesebbnek számít.

– A Besenyőtelek elleni párharcot közel sem sorolnám az úgynevezett kötelező győzelem kategóriába, mert egyrészt ilyen nincs, másfelől minden meccsen a siker igényével lépünk pályára. Az igaz, hogy az esélyek mellettünk szólnak, de ahhoz, hogy ez pontokban is megmutatkozzon, minden tudásunkra szükség lesz – hívta fel a figyelmet a lényegre Német Gyula.

Hat mérkőzést hagyott maga mögött a nyitány óta a Besenyőtelek SC, ám pontra eddig még nem futotta a gárdától.

– Az eredmények azt mutatják, hogy az előző szezonhoz képest nem fejlődött a csapat, ám úgy érzem, mentálisan kicsit erősebbek lettünk – mondta a besenyőiek technikai vezetője, Vass István.

– Jobban pariban vagyunk az ellenfelekkel, ám azért nem tudunk előbbre lépni, mert kevesen vagyunk. A fiatalok sajnos nem akarnak beállni a sorba, pedig a lehetőség adott lenne a bizonyításra. Tudjunk, hogy inkább a vármegyei II. osztályban lenne a helyünk, de ha már ide neveztünk, itt kell helytállni. Sokat számít, hogy a támogatóink türelmesek, és azt mondják, hogy dolgozni kell becsülettel, egyszer majd elkezdjük a pontgyűjtést. Az előrelépéshez időre van szükség, eközben tesszük a dolgunkat, bízva abban, hogy hamarosan sikerélményben is lesz részünk. Ha pedig a helyzet nem változik, télen lépünk az ügy érdekében – közölte Vass István.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A játéknap további programja

Szombat, 14.30: 
MAKLÁR (7.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (10.)
Maklár. V.: Adler Sándor Sporttelep. V.: Juhász Sámuel (Forgó, Csathó).

MARSHALL-ASE (3.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (5.)
Andornaktálya. V.: Kocsis József (Török, Somogyi).

PETŐFIBÁNYA (11.)–EGER SE II. (12.)
Petőfibánya. V.: Fenyvesi Szabolcs (Fenyvesi R., Petrovszki).

EGERSZALÓK (9.)–FÜZESABONY-ERŐSS ÚT (4.)
Egerszalók. V.: Derda József (Törtei, Szigetvári Zs.).

Szombat, 16.30:
HEVESTHERM-HEVES (6.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (2.)
Heves. V.: Mencsik László (Rézműves, Kiss-Szemán).

Szabadnapos: Lőrinci (1.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában