Extrémsport

2023.10.08. 17:06

Eged-hegyi Sherpa Rally: 1360 kiló súlyt cipeltek a magasba

Először őrült gondolatnak tűnt, amit rengeteg munka és szponzori tárgyalás követett: így kezdődött 2008-ban a Eged-hegyi Sherpa Rally. A hétvégén 16. extrém kihívását rendezte a Teambuilding SE.

Bódi Csaba

A férfi 60 kilós kategória dobogósai (balról): Antal István. Zsíros Dániel és Bóta Péter

Forrás: Sherpa Rally

– Az első versenyünk óta 15 év telt el, ám az érdeklődés töretlen a versenyzők részéről, ami egy ilyen nagy terhelést jelentő extrémsport esetében igen ritkának számít – mondta az ötletgazda főszervező, a Teambuilding SE vezetője, Járdán Zsolt. 

– Sportklubunk részéről folyamatos a fejlesztés, igyekszünk évről-évre javítani webes elérhetőségeinken, eszközeinken, miközben online nevezési rendszert vezettünk be. Jól megszervezett csapatmunkával, profi frissítőpontokkal igyekszünk támogatni a verseny napján az ide látogató versenyzőket. A sok pozitív visszajelzés és a rengeteg mosolygós arc ad erőt ebben a munkában a Teambuilding SE tagjainak.

A szervező Teambuilding SE csapata, az álló sor jobb szélén Járdán Zsolttal
Forrás: Sherpa Rally

A 16. Eged-hegyi Sherpa Rally-n a házigazdák reggelivel és rajtcsomaggal fogadták az ország minden tájáról érkezett versenyzőket. 

A négy díjazott kategória 36 versenyzője összesen 1360 kilogramm súlyt (téglát, zsákos anyagot) vitt fel Kiseged-dűlőből indulva, négy kilométeres táv és 300 méteres szintkülönbség leküzdésével a Eged-hegyi kilátóig. 

Ahol aztán több egri versenyzőt is lehetett üdvözölni, majd a díjátadáson a dobogósok között köszönteni.

– A férfiak 20 kilós kategóriájában Szaszkó Gergő végzett az élen, aki kisgyermekével érkezett a Sherpa Manó gyermek futamra és látva a készülődő versenyzőket, kedvet kapott az induláshoz – emelte ki Járdán Zsolt. 

–  A 60 kilós kategóriában Antal István másodikként ért célba. Nem mindennapi teljesítményeivel ő már többször zárt érmesként a versenyünkön. Bóta Péter is többszörös célba érkezőnek számít, legjobb egyéni eredményével ezúttal a harmadik helyezést érte el.

A 16. Eged-hegyi Sherpa Rally dobogósai

Férfiak, 60 kg:
1. Zsíros Dániel 
2. Antal István
3. Bóta Péter 

Férfiak, 40 kg:
1. Berecz Róbert 
2. Ignácz Gábor 
3. Rozsnyai Róbert 

Férfiak, 20 kg:
1. Szaszkó Gergő 
2. Fegecs Kornél 
3. Miskolczi Zsolt 

Nők, 20 kg:
1. Csordás Vanda
2. Hlavács Éva
3. Varga Katalin Éva

Előtérben a háttér

A támogatók segítségével értékes nyereményeket adhattak át a szervezők. A szponzorok listája: HRT Spedition, Ethic Sport, Tárkány Ferrata, Juhász Testvérek Pincészete, Answer Bau, Mountain Hippy, Egererdő Zrt., Beretka Pékség, Agria Drink, Top Forma, Herczeg Kreatív, Nomád Sport, Úsovsko Hungary Kft. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában