Labdarúgás

2023.10.13. 13:05

Eger SE: a skalpvadászathoz a minta adott

A sereghajtó gyöngyösiek az utolsó előtti salgótarjániakat fogadják, míg a hatvaniak ismerős edző irányította gárdához utaznak az NB III. Északkeleti csoportjának 11. fordulójában, ahol az Eger SE dobogón álló szabolcsi gárdát lát vendégül.

Bódi Csaba

Az egri Hegedűs Dávid (felül) védő létére két találatnál jár és ezzel – holtversenyben – első a házi góllövőlistán

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap, 15.00:

EGER SE (8.)–KISVÁRDA II. (3.)

Eger, Szentmarjay stadion. V.: Muhari Gergő (Kulcsár, Bencze).

Az egriek kiváló formában lévő, a második fordulótól kezdve veretlenül menetelő tartalék gárdát fogadnak. A kisvárdaiak az őszi nyitányon hazai pályán 4–2-re kaptak ki az FC Hatvan csapatától, ami annyira felspannolta őket, hogy azóta hatszor győztek és háromszor döntetlent értek el. 

Mindebből az (is) következik, hogy nagy skalpot szerezhet az Eger SE, amennyiben megszakítja a szabolcsiak sorozatát. 

Ehhez előfeltételnek számít a gólszerzés, amivel viszont hadilábon állnak a piros-kékek. A 10 meccsen elért kilenc találat nagyon „karcsú”, de pozitívum, hogy az eddig három hazai meccsből kétszer győztes ESE az SBTC és az Újpest II. ellen is képes volt arra, hogy 1–0-s sikerrel kétszer három pontot szerezzen. A minta tehát adott. 

GYÖNGYÖSI AK (16.)–SBTC (15.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Virág András Barnabás (Halmai, Bensei).

Először a múlt vasárnap rendezett tiszafüredi mérkőzésen fordult elő, hogy a gyöngyösek két gólt rúgtak idegenben, és sajnos az is, hogy ötször találtak be a zöld-fehérek kapujába. Ebből kifolyólag a sereghajtó GYAK nem tudott közelíteni a közvetlenül előtte állókhoz.

Az SBTC ellen most újra erre kínálkozik alkalom. 

A hét ponttal rendelkező, ugyancsak újonc nógrádiak egyszer már nyertek az idényben (éppen tiszafüredi vendégként 2–1), míg a gyöngyösiek esetében ez a mérföldkő még várat magára. Ahhoz, hogy ez a tarjániak ellen történhessen meg minden olyan erényt fel kell vonultatni, ami eddig jellemezte a gárdát azzal a nagy különbséggel, hogy a hibák számát jelentősen csökkenteni kell. 

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

KARCAGI SE (6.)–FC HATVAN (11.)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep. V.: Vinter Béla Gábor (Balla, Tóth Á.).

A 6. helyen álló Karcag és a 13. pozícióban tanyázó Sényő között mindössze két pont a különbség, és ebben a nyolcfős középmezőnyben található az FC Hatvan gárdája. Vagyis egy-egy győzelem óriási értékkel bír, amit a Zagyva-partiak egy héttel ezelőtt a Tiszaújvárossal szemben elért sikert (3–1) alkalmával – 67 nap múltán – újra átélhettek.

Zoran Szpisljak csapata így kellő önbizalommal felvértezve lép pályára a karcagiak tiszafüredi albérletében, ahol negyedik fellépésükre készülnek a vendéglátók. 

Amióta a Hatvanban egykor futballozott és edzősködött Varga Attila a karcagiak szakvezetője, két 1–0-s győzelem (Tiszaújváros, SBTC) és egy döntetlen (Gyöngyösi AK 1–1) szerepel az alföldi csapat neve mellett. 

A további program

VASÁRNAP
11.00: DVTK II.–Tiszafüred
15.00: DVSC II.–REAC
15.00: Cigánd–DEAC
15.00: Putnok–Sényő
15.00: Tiszaújváros–Újpest II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában