Labdarúgás

2023.10.19. 07:14

Egerszóláti SK: jön Beliczky, az állatvédők és a Trollfoci

A Ferencváros egykori és az Eger SE NB III.-as csapatának jelenlegi támadója, Beliczky Gergő végzi el a kezdőrúgást szombaton 14.30-kor az Egerszólát–Tarnamente SSZE Heves vármegyei II. osztályú mérkőzésen.

Heol.hu

Beliczky Gergő elkötelezett állatvédőnek számít

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az összecsapás nemcsak a bajnoki pontokról, hanem a két klub közösen felvállalt ügyéről, az állatvédelem támogatásáról is szól. A meccsen jelen lesz a Szurkolók az Állatokért mozgalom csapata és a Trollfoci stábja is. 

Beliczky Gergő, az MTK-nál és a Vasasnál nevelkedett. Utóbbinál kezdte el a pályafutását a felnőtt mezőnyben, majd külföldön is szerepelt. Játszott a Fradiban, az ETO-ban és Kaposváron. Az U21-es válogatottban négy alkalommal lépett pályára. Egerbe az NB II.-es Csákvár együttesétől igazolt át idén nyáron.

A jótékonysági akció keretében gólonként egy-egy zsák minőségi macskaeledellel és egy zsák macskaalommal gyarapodnak az állatvédők. Így a csapatok szurkolói mellett az állatvédők is „érdekeltek”  a gólzáporos meccsben. Az összegyűjtött állateledelt és almot az ötszörös Európa-bajnok, autóversenyző, Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaháza kapja.

– A Tarnamente SSZE pályája és öltözője Kompolton található, amire nagyon büszkék agyunk, hiszen itt minden, vagyis a futball is, civil közösségi összefogásból, a falujukat szerető emberek önkéntes munkájából, magánadományaiból jött létre – közölte a Tarnamente SSZE elnöke, a helyi polgárőrparancsnok és önkormányzati képviselő Blahó László. 

– A klub létrejötte kifejezi azt a gondolatot is, hogy bár, mi büszke kompoltiak vagyunk, de Kál, Kompolt és Kápolna, a három Tarna-menti, szinte összeépült szomszédfalu együttműködésre ítéltetett”. Amikor Kápolnán Kiss Norbert Macskaárvaházának gyűjtünk állateledelt, egyúttal magunkon is segítünk, hiszen például az állatvédelem ügyében nincsen alternatívája a Tarna-menti összefogásnak Feldebrőtől Kálig.

Kiss Norbert és Blahó László
Forrás:  Beküldött fotó

Azt már a Tarnamente SSZE elnökségi tagja, a csapat öregfiúk játékosa, Kápolna alpolgármestere emelte ki, hogy az autósport mellett egyre inkább a futball is népszerű terepe az állatvédelemnek.

– Ebből következően nagyszerű alkalom lesz a Trollfoci médiatámogatásával, az egerszóláti pályán úgy játszani a csapatunknak, hogy közben a legelesettebbeken és legkiszolgáltatotabbakon segítünk – fogalmazott Szalóki Péter, aki Kiss Norbi barátjaként gyakori vendég és önkéntes a Macskaárvaházban.

Dr. Pápai Ákos ügyvéd, egri önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Heves Vármegyei elnöke szerint igazi hungarikum a nemzeti radikális fociszurkolói szubkultúra közösségéből alakult Szurkolók az Állatokért mozgalom, amelynek csapatával nagyon várja a személyes találkozást.

– Biztos, hogy ott leszek szombaton Egerszóláton. A foci, az állatvédelem és a szóláti barátok meglátogatása egyenként is vonzó program lenne, de a három együtt egyszerűen tökéletes – emelte ki.

A Macskaárvaház Alapítvány titkára, Bóday Csilla leszögezte, természetesen ők is a helyszínen szurkolnak.

– Egyrészt az adományt érő góloknak, másrészt a Tarnamente csapatának, és annak, hogy ezúttal bárki nyer, győzzön az állatvédelem. Beliczky Gergőt nem csak kitűnő sportolónak, de nagyszerű embernek és elkötelezett állatvédőnek ismertük meg. Köszönjük, hogy velünk lesz a foci és az állatvédelem közös ünnepén – mondta Bóday Csilla

Bóday Csilla is ott lesz Egerszóláton
Forrás:  Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában