Úszás

2023.10.24. 15:52

Egri Úszó Klub: olimpikonok között tanulhattak a fiatal lányok

Utánpótlás korú versenyzőknek is lehetőségük nyílt rajthoz állni a Nemzetközi Úszószövetség világkupa sorozat harmadik állomásán.

Bódi Csaba

Török Zoltán edző Balázs Hanna és Szabó Lilla társaságában a Duna Arénában

Forrás: Egri Úszó Klub

A budapesti Duna Arénában az Egri Úszó Klub (EÚK) két fiatalja olimpiai, világ-, és Európa-bajnokokat felvonultató mezőnyben mérhette le tudását. Az EÚK beszámolójából kiderül, hogy Szabó Lilla ifjúsági válogatott kerettagként és magyar válogatottként élhette meg a Vk-napjait, egyben tanulhatta és szokhatta a közeget. A nyári bajnokságon elért érmes helyezésért Balázs Hanna az Egri Úszó Klub színeiben nyerhetett betekintést a világverseny hangulatába.

– Köszönjük a Magyar Úszószövetségnek és magyar úszóválogatottnak a remek szervezést és a lehetőséget. A versenynapokon szinte teltházas uszoda és fergeteges hangulat kísérte a versenyeket, amelynek mi is részesei lehettünk – mondta az EÚK vezetőedzője. 

Török Zoltán a világkupát megelőző napon jelen volt a Coach Clinic elnevezésű rendezvényen, ahol olyan világszínvonalú szakemberek adtak elő, mint Mel Marchal (Adam Peaty edzője) és Dirk Lange (Chad De Clo, Marco Koch és sok más olimpiai és világbajnok edzője).

Az EÚK indulóinak helyezései

SZABÓ LILLA
800 m női gyors: 12.
400 m női gyors: 16.
200 m női gyors: 27.

BALÁZS HANNA 
200 m női mell: 38.
100 m női mell: 48.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában