Karate

2023.10.03. 13:29

Egri VSI: 7 vb-érem és 11 vk-medál Görögországból

A shihan Juhász Ferenc 8. danos mester vezette magyar küldöttség harmadik helyen zárt az országok rangsorában.

Bódi Csaba

A Juhász Ferenc (jobbra) vezette magyar delegáció remekül szerepel Évia szigetén

Forrás: EVSI

Az Egri Városi Sportiskola színeiben indulók versenyzők két ezüst (Zele Boglárka, Horváth Csaba) és öt bronzérmet (Lévai Eszter 2, Zele Boglárka, Bodzási Tamás, Benke Tibor) szereztek az SKDUN szervezett 30. Shotokan Karate Világbajnokságán. Az ugyancsak a görögországi Halkída városában rendezett 15. Utánpótlás Világkupán négy arany-, (Benke Marcell 2, Bartók Luca, Sára Lili), egy ezüst-, (Varga Máté) és hat bronzérem (Nyikos Viktória 2, Bartók Luca, Sára Lili, Vályi-Nagy Zsombor, Jónás Jázmin) jutott az EVSI tagjainak.

A 32 ország 936 versenyzőjének részvételével lebonyolított rendezvényen a magyar Shotokan Liga versenyzőin kívül több baráti egyesület képviselte Magyarországot. 

Az összefogásnak köszönhetően az országok rangsorában Románia és Bulgária mögött a harmadik 3. helyen zárta a shihan Juhász Ferenc 8. danos mester vezette magyar küldöttség.

A vb-ről hazatérve Juhász Ferenc megköszönte Eger városának és az EVSI igazgatójának, Kovács Gézának a támogatást, külön kiemelve Barczi Rita, Sára Károly, Vanyó Attila, Lévai Béla, Szajlai Oszkár, Bányi Attila, Vanyó Attiláné, Juhász Ákos edzői, felkészítői és bírói munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában