Vízilabda

2023.10.21. 21:46

Női BL: ötméteresekkel nyert az Eger az Ethnikosz ellen

Második mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Tigra-ZF-Eger női csapata a Bajnokok Ligája C-csoportjában. Szilágyi Dorottyáék négy negyed után 11–11-re álltak a görög Ethnikosz Pireusszal szemben, majd ötmétereseket követően 16–15-re nyertek.

Heol.hu

Az egri lányok remekül teljesítettek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női Bajnokok Ligája C-csoportjának 2. fordulójában:

TIGRA-ZF-EGER–ETHNIKOSZ PIREUSZ (görög) 16–15 (4–5, 2–1, 3–3, 2–2, 5–4) – ötméteresekkel
Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 400 néző. V.: M. Cabanas (spanyol), S. Kontek (horvát)
AZ EGRI GÓLDOBÓK: Szilágyi D. 4, Lendvai 3, Weston 2, Parkes, Sóti 1–1.
A vendéglátók hamar hátrányba kerültek, a harmadik negyedben Lendvai Natasa büntetőjével vették át a vezetést (7–6). A záró játékrész közepére azonban ismét kétgólos előnyt szerzett a 2022-es LEN-kupa-győztes Ethnikosz (9–11). Az újzálandi születésű Eve Weston keze azonban nem remegett meg, az egri kiválóság két emberelőnyt is gólra váltott, így jöhettek az ötméteresek. Itt Lendvai Natasa, Parkes Rebecca, Szilágyi Dorottya, Eve Weston és Szellák Csenge sem hibázott, miközben Torma Luca megfogta Eleni Kanetidou kísérletét. Az extra pontot így az Eger szerezte meg.

A Tigra-ZF-Eger vezetőedzője a mérkőzést követően a klub honlapján annyit mondott, ha nem lesz törés a fejlődésükben és mindenki egészséges lesz,  fiatal csapatuk májusra nagyon sok örömet okoz majd.

TOVÁBBI EREDMÉNY: Mataro (spanyol)–FTC-Telekom Waterpolo 13–5.
A CSOPORT ÁLLÁSA: 1. Mataro 6 pont, 2. Etnikosz 4, 3. Tigra-ZF-Eger 2, 4. FTC-Telekom Waterpolo 0.
A csoportból az első helyezett jut tovább.
Az egriek a harmadik fordulóban, november 4-én, a Ferencváros vendégeként ugranak medencébe.

A férfi OB I. 7. fordulójában:

TIGRA-ZF-EGER–GENESYS OSC ÚJBUDA 13–19 (2–3, 4–7, 4–3, 3–6)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 400 néző. V.: Vogel G., Ádám F.
EGER: Krémer – Spitz M. 1, KRIJESTORAC 4, Sári A., Biros S., RÁDLI R. 2, Dóczi M. Csere: Borbély S. (kapus), Rusztanov, Mészáros B. 1, MURISICS 5, Domokos, Tomozi, Tóth B. Edző: Tóth Kálmán
OSC: Bisztritsányi – SZALAI P. 3, Baksa B. 1, ROSSI 3, TÓTH M. 2, VIGVÁRI VINCE 6, Salamon F. 1. Csere: Grieszbacher (kapus), Gaszt, HÁRAI B. 2, Várnai K., Ten Broek 1, Aranyi M., Rázga Cs. Edző: Varga Dániel
GÓL-EMBERELŐNYBŐL: 15/6, ill. 12/6.
ÖTMÉTERESBŐL: 2/2, ill. –.
KIPONTOZÓDOTT: Sári A. a 21., Várnai a 25. percben.
Sudár Olivér és Gólya Noel betegség miatt nem állhatott Tóth Kálmán rendelkezésére, ugyanakkor bekerült a keretbe a tréner fia, a 2005. április 5-én született Tóth Benedek Kálmán aki első OB I.-es felnőtt mérkőzésére készült.
A fővárosiak hat győztes bajnoki találkozóval a hátuk mögött érkeztek a Bitskey-uszodába, ahol három negyeden keresztül nem tudták leszakítani az egrieket. Az utolsó játéktészben nyílt ki igazán az olló, amikor a fővárosiak 13–15-ös állásról sorozatban négy találatot szerezve tették fölényessé győzelmüket.
Egri részről a montenegrói Nikola Murisics nyújtott klasszisteljesítményt.
TÓTH KÁLMÁN: – A tizenkilenc kapott gól nagyon sok, pedig hétről hétre azon dolgozunk, hogy egyénileg is javuljon a védekezésünk. Csodálatos dolog is történt a mérkőzésen játszott a fiam, Benedek. Szeretném minden edzőnek megköszönni, hogy vigyáztak rá, felnevelték és oktatták, tanították.
VARGA DÁNIEL: – Kimagasló centermunkát láthattunk mindkét oldalon, Nikola Murisics szenzációsan játszott az Egerben. Sokkal jobban néztünk ki a héten annál, mint amilyen teljesítményt nyújtottunk, de a három pontnak örülök.
KÖVETKEZIK: Kaposvári VK–Tigra-ZF-Eger, október 28., szombat, 18.00.

További eredmények

PannErgy-Miskolci VLC–FTC-Telekom Waterpolo 8–19 (0–4, 3–5, 1–5, 4–5)
Szegedi VE–Metalcom Szentes 9–7 (3–2, 3–2, 2–3, 1–0)
UVSE–Kaposvári VK 10–11 (2–4, 4–3, 2–3, 2–1)
KSI–PVSK-Mecsek Fűszért 9–8 (3–3, 1–2, 3–0, 2–3)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában