Kézilabda

2023.11.17. 12:37

A gyöngyösiektől várhatunk pontokat, az Egertől aligha

Míg a HE-DO B. Braun Gyöngyös a NEKA vendégeként játszik középházi rangadót, a QHB-Eger a bajnokaspiráns OTP Bank-Pick Szeged otthonába látogat.

Sike Károly

Bíró Balázs tudja, hogyan győzhetik le a NEKA csapatát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 10. fordulójának mérkőzései:

HSA NEKA (8.)–HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (6.)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, szombat, 19.00. V.: Hargitai, Markó.
A múlt heti Balatonfüred elleni győzelmet (29–27) követően végérvényesen kijelenthetjük, hogy túl van a vármegyei rangadó elvesztése okozta sokkon a mátraaljai gárda. Bíró Balázs edző tanítványai zsinórban három győzelmet követően várják a balatonboglári fellépést, ahol szeretnék tovább erősíteni a középmezőnybeli pozíciójukat.
– Jó hangulatban kezdtük a heti munkát, miközben tudjuk, hogy még négy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk az idén – jelentette ki a gyöngyösiek vezetőedzője, Bíró Balázs a klub honlapján utalva a NEKA, a Csurgó, a Budakalász és a Tatabánya elleni találkozóra. 

– Soron következő ellenfelünk az elmúlt hat meccséből ötöt elbukott, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű préda lehet.

 Az elmúlt szezonban mind a két egymás elleni találkozón nüánszokon múlt a győzelmünk, idén is hasonlóan kiélezett csatára számítok. Bízom benne, hogy tudjuk tartani a Balatonfüred ellen mutatott formát és akkor lehet esélyünk a győzelemre.
A NEKA legutóbb október közepén a PLER-Budapest vendégeként nyert (29–22), azóta a Telekom Veszprém, a QHB-Eger és a Dabas is megoldhatatlan feladat elé állította az akadémistákat.

OTP BANK-PICK SZEGED (2.)–QHB-EGER (10.)
Szeged, Pick Aréna, szombat, 18.00. V.: Rontó, Szanyi.
A pályaválasztói jogot felcserélve, a két csapat őszi mérkőzésén vendégként lép pályára az egri gárda. A Tisza-partiak csütörtökön még Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen szerepeltek, ahol házigazdaként 34–26-ra nyertek az északmacedón Eurofarm Peliszter ellen a Pick Arénában.
– Az első gondolat, hogy felszabadultan kézilabdázhatunk, miközben ügyelek arra, hogy mindenki azonos játékpercet töltsön a pályán – jelentette ki az egriek edzője, Tóth Edmond.

 – Senkit nem szeretnék túlterhelni, hiszen négy nappal később már Budapesten, az FTC vendégeként lépünk pályára.

 Nem titkoltan az utolsó három bajnoki meccsre fókuszálunk, a Szeged elleni találkozó pedig jó alkalmat kínál arra, hogy finomítsunk azokat a játékelemeket, amelyekkel az elmúlt mérkőzéseken gondjaink adódtak.
A szegedi fellépést követően az őszi idény hátralévő részében a QHB-Eger a már említett FTC-Green Collect, a Carbonex-Komló és a Fejér B.Á.L.-Veszprém együttesével találkozik.
Az egriek teljes kerettel készülhetnek a találkozóra, hétközben a családi gyász miatt korábban hazatért angolai balátlövő, Romé Hebo is játékra jelentkezett.

A további menetrend

NOVEMBER 17., PÉNTEK
18.00: PLER-Budapest–Carbonex-Komló
NOVEMBER 18., SZOMBAT
18.00: Csurgói KK–Balatonfüredi KSE
18.00: Dabas KC–CYEB-Budakalász
18.30: MOL Tatabánya KC–Fejér B.Á.L.-Veszprém
Telekom Veszprém–FTC-Green Collect 45–34

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában