Labdarúgás

2023.11.29. 07:23

Az egri Plútó SE-ből indult az Újpest NB I.-ben újonc kapusa

Ahogy a húszéves Molnár Zsombor, úgy Németországban élő édesapja is nagyon várta, hogy fia bemutatkozzon a honi élvonalban. Ez a Mezőkövesd–Újpest mérkőzésen történt meg, az NB I. 14. fordulójában.

Bódi Csaba

Molnár Zsombor úr volt a levegőben, csak azt sajnálja, hogy a végeredmény nem nekik kedvezett

Forrás: Vajda János/boon.hu

– Rendkívül higgadt és iszonyúan jók a reflexei – jellemezte fiát Molnár Gyula, akit Németországban értük el, tekintve, hogy ott él, ám persze ez nem jelentett akadályt ahhoz, hogy lássa Zsombor debütálását a magyar élvonalban. – Az pedig, hogy a mezőkövesdi meccsen egyszer a 16-oson kívülre futva, becsúszva szerelt, talán annak is köszönhető, hogy mezőnyjátékosként kezdte a pályafutását, és csak később kerül a háló elé.

A 190 centiméteres kapus első egyesületeként a Felsőtárkány SC szerepel, majd Plútó SE Eger csapata következett. A szakmai vezetőként Horváth Tamás fémjelezte klub után Mezőkövesdre vezetett Molnár Zsombor útja, később pedig a Vasas Kubala Akadémia gárdáját erősítette. Az NB II.-es Dorognál kölcsönben védett, majd a Vasas második csapatától igazolt az Újpest FC-hez. 

Molnár Zsombor még sokra viheti
Forrás:  Beküldött fotó

Tehetségére a magyar korosztályos válogatott edzői is felfigyeltek, így 2021-től nemzeti együttesben is megkapta a lehetőséget a bizonyításra, ahogy ez történt a lila-fehéreknél is. 

A 4–0-s vereség ellenére a sportnapilapban a vendégek legjobbjaként 6-os osztályzatot érdemelt ki, és Nebojsa Vignjevics edző szerint is Zsombor bemutatkozása jelentette matyóföldi meccs egyetlen pozitívumát a vendégek részéről.

– Talán ő volt az egyetlen, aki megmutatta, milyen személyiség. A gólokról nem tehetett, jó játékkal bizonyította, hogy itt a helye közöttünk. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a bemutatkozása, képességei, tehetsége alapján ennél sokkal többet érdemelt volna – értékelte a fiatalt a szerb tréner.

A mérkőzések utáni elemzés a játékos és az édesapa között állandó témát szolgáltat, ugyanis valamennyi meccset követően megbeszélik, miként teljesített Zsombor. A szajlai felmenőkkel rendelkező Molnár Gyula arról is szólt, hogy már gyerekként kitűnt fia páratlan gömbérzéke. Szülőként nagyon büszke arra, hogy hórihorgas csemetéje eljutott az NB I.-be és fontos mérföldkőnek nevezte az első csapatban történt védést. Maga a főszereplő pedig így élte meg a debütálást.

Molnár Gyula és Molnár Zsombor, avagy apa és fia egy régi képen 
Forrás:  Beküldött fotó

– Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy védhettem az élvonalban, igaz, nem ilyen bemutatkozásra vágytam. Bár a társaim nem nehezteltek rám a meccs után, egy darabig biztos nem feledem életem első NB I.-es fellépését – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Molnár Zsombor.

A hajdani társak is válogatottságig vitték

Kilenc évvel ezelőtt, 2014. december 21-én a Plútó SE csapata a futsal U13-as bajnokság A-csoportjának 1. fordulójában Molnár Zsomborral kapuban győzött 8–2-re a Zagyvapálfalvai Ifjak SE ellen. Négy gólt az a Sós Máté szerzett, aki jelenleg az NB II.-es Budafok labdarúgója, míg az egyszer eredményes védő, Alaxai Áron az ugyancsak másodosztálybeli Nyíregyháza Spartacus futballistája. Mindhárman eljutottak a magyar utánpótlás válogatottba is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában