Küzdősport

2023.11.30. 15:36

Az önvédelem fontosságára versennyel hívják fel a figyelmet Hevesen

A Heves Városi Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont a december 1-jén, pénteken az Önvédelmi Területi Bajnokság harmadik, egyben utolsó válogatójának.

Heol.hu

Többféle imitált, veszélyes szituációban kell sikeresen helytállni

Forrás: Beküldött fotó

A Rendészeti Kiképzők Szövetsége (RKSZ) és a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Béri Balog Ádám Alapítványának szervezésében sorra kerülő, többfordulós esemény lehetőséget biztosít a hatékony önvédelmi technikák gyakorlására, bemutatására, népszerűsítésére, valamint összekovácsolja a területeken működő csoportokat. A bajnokság fővédnöke Dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportért felelős államtitkára.

A versenyzők különböző kategóriákban indulnak tudásszintjüknek és életkoruknak megfelelően. Többféle imitált, veszélyes szituációban kell majd sikeresen helytállniuk. Igyekeznek megmutatni tudásuk legjavát, valamint a legmodernebb, leghatékonyabb önvédelmi technikákat.

A szervezők célja, hogy fejlesszék és népszerűsítsék a magyar küzdősportokat, valamint erősítsék a kapcsolatot a civil és hivatásos rendvédelmi szervek között.

– A jövőre vonatkozóan nagyobb hangsúlyt fektetünk a tartalékos szervezetekre, a tartalékosok toborzására, a kadétképzésre és a hazafias, honvédelmi nevelés területeire, ezért is támogatjuk az ifjúság honvédelmi jellegű sportolását megvalósító rendezvényeket – emelte ki Dr. Schmidt Ádám.

Fontos hangsúlyozni, hogy az Önvédelmi Területi Bajnokságnak nem célja az erőszak és agresszió ösztönzése, hanem az önvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Olyan készségek fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, amelyek veszélyes helyzetekben segítenek a higgadt lelkiállapot megőrzésében, valamint a gyors reakciónak köszönhetően elhárítani azt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában