Labdarúgás

2023.11.05. 14:05

Az Újpest NB I.-es keretéből öten is pályára léptek az FC Hatvan ellen

Újpesten pont nélkül maradt az FC Hatvan együttese az NB III. Északkeleti csoportjának 14. fordulójában.

Füzesi Bálint

A hatvani Benkó Dominikék nem tudtak meglepetést okozni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

ÚJPEST FC II–FC HATVAN 3–1 (0–1)

Újpest Labdarúgó Sportcentrum, Tábor utca, 50 néző. V.: Holczbauer Flórián (Farkas G., Keszthelyi K.)
ÚJPEST: Molnár Zs. – Fehér Cs., Kuusk, Szűcs Á., Radosevics, Sasere (Kruppai, 84.), Mucsányi M. (Szabó N., 84.), Geiger (Dékei., 71.), Kovács D. (Horváth B., 84.), Varga Gy. (Árki, 86.), Jürgens. Edző: Mundi Viktor
HATVAN: Menczeles I. – Tarjáni (Laczik, 80.), Szabó Sz., Sárossy, Dinka – Karácsony – Benkó (Takács B., 66.), Czibolya, Kitl K., Fellner – Burzi A. (Fekete K., 66.). Edző: Zoran Szpisljak
GÓL: Varga Gy. (53.), Sasere (72.), Jürgens (79.), ill. Kitl K. (28.)
JÓK: Varga Gy., Sasere, Jürgens, Radosevics, Szűcs Á., Geiger, ill. Menczeles I., Tarjáni, Karácsony, Kitl K., Czibolya.

Több, az első csapatból visszajátszó (Fehér Csanád, Marten Kuusk, Franklin Sasere, Oliver Jürgens, Varga György) futballistával állt fel az Újpest II., a vezetést a 28. percben mégis a Hatvan szerezte meg Kitl Krisztián 17 méterről szerzett bombagóljával. A szünet után azonban a lila-fehérek fölénybe kerültek, fokozták a nyomást, s két gyors akció után előbb egyenlítettek, majd meg is fordították a találkozót. A Hatvan próbált újítani, egy-két lehetősége akadt az újpesti kapu előtt, de egy kontra végén Jürgens is betalált, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A Hatvan az előző 11 bajnokijából mindössze egyet nyert meg, az őszi hajrában ezért feltétlenül javulnia kell a csapatnak az előrelépéshez.
MUNDI VIKTOR: – Ezen a meccsen sok visszajátszónk akadt, így nem az volt a kérdés, hogy melyik a jobb csapat, hiszen minőségi különbség volt a javunkra. Viszont a szünetben fejmosást kellett tartanom, a második félidőben aztán sokkal direktebb játékot játszottunk, a gólok mellett helyzeteink is adóstak és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Ettől függetlenül gratulálok a Hatvannak is, jó futballt játszott!
ZORAN SZPISLJAK: – A felázott pálya állapota miatt kérdőjeles volt a meccs lejátszása, végül a játékvezető a kezdés előtt úgy döntött, lehet futballozni. Az Újpest lehetőségét érvényesítve több visszajátszó futballistát is pályára küldött. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidő második részében különösen jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk és távol tartottuk az ellenfelet a kapunktól. Tudtuk, hogy a szünet után a játék változni fog, az Újpest céltudatos futballal rohamoz majd. Ez így is történt, egyből óriási nyomást helyeztek a védelmünkre és három helyzetüket kihasználták. Csapatunk a végeredmény ellenére jó játékot, jó karaktert és jó hozzáállást mutatott.
KÖVETKEZIK: FC Hatvan–REAC, november 12., vasárnap, 13.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában