Kézilabda

2023.11.10. 10:24

Bravúrok kellenek a gyöngyösiektől, az egriek tartanák a formát

Két hét szünet után folytatódnak a küzdelmek a férfi NB I.-ben. Míg a QHB-Eger Budakalászra látogat, a HE-DO B. Braun Gyöngyös a Balatonfüredet fogadja.

Sike Károly

Bíró Balázs lankadatlan koncentrációt vár a gyöngyösiektől

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 9. fordulójának mérkőzései:

CYEB-BUDAKALÁSZ (10.)–QHB-EGER (8.)
Budakalász, Omszk Park, szombat, 17.00. V.: Bócz, Wiedemann.
A válogatott összetartás miatt elrendelt bajnoki szünetben az egriek a frissítésre helyezték a hangsúlyt, hogy a Budakalász elleni mérkőzésre való felkészülést új lendülettel kezdhesse a csapat. A munkát nehezítette, hogy az algériai beálló, Abdeldjalil Zennadi hazája válogatottjával készült, miközben a családi gyász miatt hazatért angolai balátlövő, Romé Hebo sem áll még Tóth Edmond vezetőedző rendelkezésére. A kapus, Ágoston Áron szereplése bokasérülés miatt vált kérdésessé.
– Szünet után általában nehezebb vissza lendülni a bajnoki körforgásba, de bízom benne, hogy nem lesz gond és hasonló elánnal folytatjuk a pontvadászatot, mint ahogy abbahagytuk – fogalmazott Tóth Edmond. 

– Nehéz pálya a budakalászi, ahol nagyon kemény, zárt védekezéssel találkozunk. Igyekszünk minél tovább meccsben maradni bízva abban, hogy a végjátékban mellénk áll a szerencse.

Míg a Budakalász az eddigi nyolc mérkőzésén hat pontot gyűjtött, a QHB-Eger nyolcat. A hazaiak sorrendben a Carbonex-Komló, a Csurgói KK, legutóbb pedig a PLER-Budapest elleni mérkőzésen diadalmaskodtak.

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (7.)–BALATONFÜREDI KSE (4.)
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Andorka, Hucker.
Martin Potisk a szlovák nemzeti csapat összetartására volt hivatalos, míg Nagy Ádám a magyar juniorválogatott tagjaként Horvátországban szerepelt felkészülési mérkőzéseken az elmúlt héten. A gyöngyösiek a legutóbbi két fordulóban a Fejér B.Á.L. Veszprém és a Dabas ellen is begyűjtötték a két pontot de ahhoz, hogy beverekedjék magukat a mezőny első felébe bravúrokra is szükség lesz.
– Jó formában lévő Füred érkezik, amely a bajnokság elején megbotlott ugyan, de azóta nagyon magabiztosan kézilabdázik – fogalmazott a gyöngyösiek edzője, Bíró Balázs a klub honlapján. 

– Az előző szezonban idegenben sikerült meglepni őket, de a hazai siker elmaradt, reméljük, idén tudunk ezen változtatni.

 Nagy fizikai és taktikai csatára számítok, rengeteget számíthat a kapusteljesítmény, illetve a védekezés minősége. Csak tudásunk legjavát nyújtva lehet esélyünk.
A BKSE egri fiaskóval kezdte a szezont, majd a NEKA csapatától és a Szegedtől is kikapott. A legutóbbi három fordulóban azonban új lendületet vett, aminek az FTC, a Komló és a Fejér B.Á.L. Veszprém lett a kárvallotja.

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁS

November 10., péntek
18.00: FTC-Green Collect–PLER-Budapest
November 11., szombat
17.00: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém
18.00: HSA NEKA–Dabas KC
18.00: Carbonex-Komló–MOL Tatabánya KC
18.00: Fejér B.Á.L.-Veszprém–Csurgói KK

Hatvani évzáró
Az őszi idény utolsó bajnoki mérkőzésén Hatvanban fogadja a Mol Tatabánya együttesét a HE-DO B. Braun Gyöngyös. A GYKK vezetésének azért kellett másik helyszínt keresni, mert a zsúfolt versenynaptár miatt új időpontot nem sikerült találni a mérkőzésnek, az eredetileg kiírt hétvégén pedig foglalt a Dr. Fejes András Sportcsarnok. A férfi NB I. 13. fordulójának mérkőzése december 9-én, 14 órakor kezdődik a hatvani sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában