Atlétika

2023.11.01. 07:13

Családja segítette álma valóra váltásához az egri ultrafutót

Szivós Orsolya 65,283 kilométert maga mögött hagyva, a női kategória harmadik helyén végzett a Balatonfüredi UltraFutó Fesztivál (BUFF) hatórás versenyén.

Bódi Csaba

Szivós Orsolya becsülettel rótta a köröket

Forrás: Beküldött fotó

Az egri Egészségműhely SE sportolója hat óra alatt 28 alkalommal teljesítette a 2,3 kilométeres kört, és az így megtett 65,283 kilométerrel az abszolút sorrend 11. helyén zárt, miközben a nőknél bronzérmet  vehetett át.

– Ez alkalommal mertem önző lenni – mondta Szivós Orsolya. – Ez azt jelentette, hogy csak én és a célom számított. Sokat futok közösségben, ahol feltöltődöm, mókázom, élvezem az egészet. 

Ezek a hétköznapi feltöltődő futások segítenek a nehéz úton. Balatonfüreden viszont minden mást megelőzött a hat óra önzőség, a saját cél elérése. A vesenyen szépen gyarapodtak a körök. Jöttünk, mentünk a pályán, mint a kísérleti egerek, ezért is állítom, hogy durva volt ez a körözés. Ahogy egyre több kört tettünk meg, mindenkin látszott az önmagával vívott küzdelem.

A hol napsütéses, hol esős versenyen átáznak a cipők, egyre nehezebben ment a futás, de mindenki próbált alkudni, és egyezséget kötni az ördöggel.

– Az én vállamra is ráült az ördög az utolsó egy órában, de úgy fenéken billentette a családom (tudták, mikor kell jönni), hogy esélyem sem volt eladni a lelkem – emelte ki a versenyző. – Férjem, Gábor néhány jó szóval emlékeztetett, mennyit dolgoztam, és hogy képes vagyok legyőzni a kishitűségem. Az utolsó két körre vérszemet kaptam, amikor Maráz Zsuzsi közölte, harmadik vagyok, már ne engedjem el, vegyem el azt, ami jár! És igen, elvettem, majd büszkén emeltem magasba a kezem. 

Bori küzdött velem és nem hagyta, hogy kishitű legyek. Életem legmeghatóbb két köre volt. Törte az utat és mondogatta, gyere anya, jó vagy anya, ezzel hozzásegítve az álmomhoz. Szerencsés vagyok. A családom az én váram! 

A verseny végén joggal jött a mosoly 
Forrás:  Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában